Μία παρευρισκόμενη σε έκθεση τέχνης στο Μαϊάμι, έριξε ένα έργο του Τζεφ Κουνς αξίας 42.000 δολαρίων την Πέμπτη, κάνοντάς το χίλια κομμάτια. Συγκεκριμένα, το μπλε γλυπτό σκύλου που δημιούργησε ο Τζόουνς έσπασε σε μικροσκοπικά θραύσματα όταν μια συλλέκτρια κλώτσησε κατά λάθος το βάθρο του, σύμφωνα με την γκαλερί που φιλοξενεί το έργο. Το γλυπτό ήταν κατασκευασμένο από πορσελάνη.

Σε δήλωση του στο CNN, ο περιφερειακός διευθυντής της γκαλερί, Σέντρικ Μποέρο, ο οποίος διαχειριζόταν το περίπτερο της Art Wynwood, δήλωσε ότι η γκαλερί λειτουργεί ως «ένας από τους επίσημους αντιπροσώπους για τα διάσημα γλυπτά του Jeff Koons balloon dogs».

«Είναι σπαρακτικό να βλέπεις ένα τόσο εμβληματικό κομμάτι να καταστρέφεται», πρόσθεσε ο περιφερειακός διευθυντής της γκαλερί.

«Η συλλέκτρια δεν είχε ποτέ την πρόθεση να σπάσει το γλυπτό, στην πραγματικότητα δεν το άγγιξε ποτέ με τα χέρια της. Έδωσε ακούσια μια μικρή κλωτσιά στο βάθρο, η οποία ήταν αρκετή για να προκαλέσει την πτώση του γλυπτού. Τέτοια πράγματα δυστυχώς συμβαίνουν», μεταδίδουν οι New York Times.

newsbeast.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook