create.vista

Έχει συμβεί στους περισσότερους: Μόλις ξεκινήσατε μια νέα δουλειά και είστε ενθουσιασμένοι. Οι νέοι συνάδελφοι σπεύδουν να σας γνωρίσουν, οι ευκαιρίες μοιάζουν ατελείωτες και πέφτετε με τα μούτρα στη δουλειά.

Όμως ο «μήνας του μέλιτος» αργά ή γρήγορα τελειώνει και πολλές φορές, αποδεικνύεται ότι αυτή η θέση δεν είναι όσα περιμένατε – ή σας υποσχέθηκαν – στη συνέντευξη.

Σύμφωνα με το Fast Company, υπάρχουν τρία προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι καλύτερα να παραιτηθείτε το συντομότερο δυνατό.

  1. Δεν νιώθετε ότι σας εκτιμούν
    Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορες μορφές, αλλά τις περισσότερες φορές νιώθουμε ότι δεν μας εκτιμούν όταν έχουμε την αίσθηση ότι δεν μας ακούνε. Ο εργαζόμενος θέλει να αισθάνεται ότι τον εμπιστεύονται και τον αντιμετωπίζουν με σεβασμό.

Πιεστικά emails εκτός του ωραρίου εργασίας, συνεχή follow-ups για εργασίες που έχετε αναλάβει, μικροδιαχείριση, μη ρεαλιστικές προθεσμίες, έλλειψη σεβασμού της προσωπικής ζωής αλλά και των προσωπικών αναγκών είναι ενδείξεις ότι κάποιος πρέπει να πάει παρακάτω.

  1. Είστε συνεχώς κουρασμένοι
    Το πνευματικό στρες και η εργασιακή εξάντληση (burnout) μπορεί να σας κάνουν να ξυπνάτε κουρασμένοι το πρωί. Είτε είστε ένας γονιός που προσπαθεί να συνδυάσει οικογένεια και δουλειά είτε είστε μόνος αλλά πασχίζετε να προλάβετε τα πάντα, εάν αρχίζετε να νιώθετε ακραία εξάντληση είναι καιρός να κάνετε ένα βήμα πίσω και να εντοπίσετε από πού προέρχεται.

Εάν ο εργοδότης σας δεν σέβεται την προσωπική ζωή και τα όριά σας, μπορεί να καταλήξετε με burnout. Ακούστε τα σημάδια που σας δίνει το σώμα σας και δώστε προσοχή.

  1. Δεν μαθαίνετε τίποτα νέο
    Πολλοί πιστεύουν ότι εάν έχουν κάποια χρόνια εμπειρίας, δεν έχουν απομείνει και πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να μάθουν στη δουλειά τους. Όμως στη σημερινή εποχή, οι δουλειές πρέπει να έχουν ένα νόημα. Πρέπει να μας κάνουν χαρούμενους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και πολύ συχνά, αυτό σημαίνει να αποκτούμε νέες δεξιότητες και να μαθαίνουμε καινούρια πράγματα για ένα αντικείμενο που μας ενδιαφέρει.

Εάν κάποιος βρεθεί σε μία θέση όπου δεν μαθαίνει τίποτα καινούριο, είναι καιρός να αρχίσει να ψάχνει για την επόμενη δουλειά του.

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook