Τη φρίκη της πύρινης λαίλαπας να τυλίγει μέσα σε λίγα λεπτά το τριώροφο σπίτι τους, έζησε πενταμελής οικογένεια από τον Λιθότοπο Ηράκλειας, όταν αργά το απόγευμα, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, φλόγες και πυκνοί καπνοί τύλιξαν όλο το σπίτι.

Οι γονείς, που είδαν ξαφνικά την περιουσία τους να γίνεται στάχτη, άρπαξαν τα δύο ανήλικα παιδιά τους και τον παππού που διέμενε στον πρώτο όροφο και έτρεξαν πανικόβλητοι στον δρόμο ζητώντας βοήθεια.

Οι γείτονες έντρομοι ξεκίνησαν την επιχείρηση κατάσβεσης του σπιτιού με ό,τι μέσα είχαν στη διάθεσή τους, ενώ άμεση ήταν και η βοήθεια του δημάρχου Ηράκλειας Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη, ο οποίος ειδοποίησε κλιμάκια της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών, Νιγρίτης και Σιδηροκάστρου, τα οποία ενίσχυσε με βυτιοφόρα του δήμου Ηράκλειας.

Το τριώροφο σπίτι, που φλέγεται ακόμη, έχει υποστεί ολοσχερή καταστροφή, ενώ σε άμεσο κίνδυνο βρέθηκε διπλανή μονοκατοικία.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η φωτιά ξεκίνησε από την καπνοδόχο του τζακιού, και επεκτάθηκε αρχικά στην ξύλινη σοφίτα του σπιτιού και στη συνέχεια στους υπόλοιπους ορόφους.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook