«Ξένισαν» την Άγκυρα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, τα όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας σχετικά με την Τουρκία κατά την ομιλία του την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα παρουσία του γγ του ΝΑΤΟ.

«Η σιωπή του ΝΑΤΟ από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ήταν εκκωφαντική. Η συστηματική αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από την Τουρκία είναι και αντιμετωπίζεται από τον ελληνικό λαό, ως πραγματική και άμεση απειλή», ειχε αναφέρει ο κ. Δήμας σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ παρόντος του Αντερς Φογκ Ράσμουσεν

«Θεωρούμε ότι φόρα πολυμερούς συνεργασίας, με πρώτο το ΝΑΤΟ, δεν είναι χώρος επίλυσης των διμερών προβλημάτων», απαντά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και συνεχίζει: «Με την ευκαιρία καλούμε την Ελλάδα να καταβάλει προσπάθεια για την επίλυση των διμερών προβλημάτων, όχι μέσω του Τύπου ή με κόστος την αποδυνάμωση των αποδοτικών φορέων συνεργασίας, αλλά από κοινού, ως δύο φίλες και σύμμαχες χώρες».

«Πιστεύουμε ότι τα υπάρχοντα προβλήματα με την Ελλάδα μπορούν να ξεπεραστούν. Θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε προσπάθεια για τη μόνιμη επίλυση των προβλημάτων αυτών», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ακόμη ότι «το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές προβαίνουν σε τέτοιου είδους κατηγορίες δεν αρμόζει τόσο στο συμμαχικό πνεύμα όσο και στο θετικό κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις μας, στο οποίο αποδίδουμε μεγάλη σημασία και καταβάλουμε γι\’ αυτό έντονες προσπάθειες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook