Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί τελικά η επαναληπτική δημοπρασία για το αποχετευτικό δίκτυο Αγίας Βαρβάρας, με τους ανθρώπους του Δήμου Γόρτυνας να εύχονται να αποφευχθούν αυτή τη φορά σκηνές παρόμοιες με τα κωμικοτραγικά γεγονότα που είχαν λάβει χώρα στις 29 Νοεμβρίου 2011.

Ως γνωστό τότε δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για το έργο των 3,5 εκατ. ευρώ, αν και στην αυλή και τους διαδρόμους του ΟΑΝΑΚ είχαν συρρεύσει δεκάδες εργολάβοι με τους φακέλους των προσφορών ανά χείρας.

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας βρέθηκε στον ΟΑΝΑΚ τις προηγούμενες μέρες, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις αναφορικά με το θέμα, όπως και για τον βιολογικό καθαρισμό Αγίας Βαρβάρας, αλλά και την λιμνοδεξαμενή Παναγιάς.

Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην δρομολόγηση των τριών σημαντικών αυτών έργων, όπως ήταν φυσικό επόμενο προβλημάτισε την ηγεσία του Δήμου Γόρτυνας και γι΄ αυτό ο Δήμαρχος έκρινε σκόπιμο να επισκεφτεί τον ΟΑΝΑΚ προκειμένου αφενός να πληροφορηθεί τους λόγους για τους οποίους συναντάται η σχετική κωλυσιεργία και αφετέρου να επισπεύσει με όποιο τρόπο μπορείς τις όποιες εξελίξεις.

«Τα τρία αυτά έργα θα έπρεπε να έχουν ήδη μπει σε φάση υλοποίησης, ωστόσο παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση. Αναλυτικά για το αποχετευτικό δίκτυο Αγίας Βαρβάρας η αρχική δημοπράτηση κρίθηκε άγονη και πλέον εκκρεμεί ο επαναληπτικός διαγωνισμός, που θα γίνει όπως με πληροφόρησαν την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012.

Όπως είχα πει και τότε, είναι πλέον καιρός να μπει ένα τέλος στις φαρσοκωμωδίες των δημοπρασιών. Για τον βιολογικό καθαρισμό Αγίας Βαρβάρας, που έχει αναδειχθεί ανάδοχος, με ενημέρωσαν πως απομένει το ΔΣ του ΟΑΝΑΚ να επικυρώσει την διαδικασία.

Επίσης πληροφορήθηκα πως σύντομα αναμένεται να προχωρήσει και η δημοπράτηση του έργου της κατασκευής λιμνοδεξαμενής στον οικισμό της Παναγιάς.» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γόρτυνας, ευχόμενος στη νέα δημοπράτηση του αποχετευτικού δικτύου Αγίας Βαρβάρας, οι ενδιαφερόμενοι εργολάβοι να επιδείξουν σοβαρότητα και να αφήσουν στην άκρη τα παιχνίδια που ενδεχομένως να θέσουν σε κίνδυνο την υλοποίηση του έργου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook