Τις βάσεις για τη δημιουργία ενός θεσμού, έθεσε το 1ο Παιδικό Καρναβάλι που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Φαιστού.

Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες παιδιά, αλλά και ομάδες σχολείων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου του Δήμου Φαιστού, προκειμένου να συμμετάσχουν σε μια μοναδική γιορτή.

Τη διοργάνωση του Καρναβαλιού ανέλαβαν από κοινού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μοιρών, το Ράδιο Μοίρες και ο Δήμος Φαιστού. Οι πολίτες του Δήμου Φαιστού αγκάλιασαν από την πρώτη κιόλας φορά διεξαγωγής του το Παιδικό Καρναβάλι, ζητώντας την καθιέρωση του σε ετήσια βάση την προτελευταία Κυριακή των Αποκριών.

Από τις 12.30 το μεσημέρι και μετά ραδιοφωνικοί παραγωγοί έδιναν τον τόνο του καρναβαλιού, μεταδίδοντας το κλίμα της χαράς και της διασκέδασης. Οι μικροί φίλοι του Δήμου είχαν τη δυνατότητα να κάνουν βόλτα με τρενάκι, το οποίο έφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου.

\"\"

Για τα παιδιά, υπήρχε παράλληλα μίνι λούνα παρκ στην πλατεία δημαρχείου, όπου Δήμος Φαιστού και Πολιτιστικός Σύλλογος είχαν εξασφαλίσει συγκεκριμένο αριθμό δωρεάν εισιτηρίων για τα παιδιά.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, μαζί με αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, ενώ την εποπτεία της διαδικασίας είχε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Φασομυτάκης.
Κυνήγι

Γνώσεις τοπικής ιστορίας, τρέξιμο, αλλά και πολύ παιχνίδι περιελάμβανε το 2ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού Δήμου Φαιστού, με τίτλο «Ο Γερμανός μας…ψάχνεται». Με «οδηγούς» το Γερμανό Φριτς και τον Μοιριανό Φραγκή, οι κυνηγοί του κρυμμένου θησαυρού πραγματοποίησαν μια τρίωρη διαδικασία αναζητήσεων, που περιελάμβανε γνώσεις, ταχύτητα, αλλά και καθαρό μυαλό.

\"\"

Το 2ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού Δήμου Φαιστού που πραγματοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μοιρών και το Ράδιο Μοίρες, με την επιμέλεια του Δήμου Φαιστού, έθεσε ακόμα υψηλότερα τον πήχη σε σχέση με το 1ο Κυνήγι, αλλά και τις βάσεις για έναν θεσμό, που έχει στόχο κάθε χρόνο να διευρύνεται. Νικήτρια ομάδα του κυνηγιού αναδείχθηκε η ομάδα «Τα κομμάτια».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook