Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού “Der Spiegel” ο Γερμανός οικονομολόγος και πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo) Χανς Βέρνερ Σιν, υποστηρίζει πως οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης χάνουν απλώς τον καιρό τους με τη διάσωση της Ελλάδας που αποτελεί μια «αυταπάτη» και επιμένει στην ανάγκη εξόδου της χώρας μας από την Νομισματική Ένωση.

Ο κ. Σιν υποστηρίζει πως το βασικότερο πρόβλημα της Ελλάδας, η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και ο φθηνός δανεισμός των τελευταίων ετών που διόγκωσε τεχνητά τους μισθούς και τις τιμές στην χώρα μας, μπορούν να αντιστραφούν μόνο με την έξοδο από το κοινό νόμισμα, την υιοθέτηση νέου νομίσματος και τη δραστική του υποτίμηση.

«Μπορεί να ακολουθήσει χάος στην Ελλάδα μετά την επίσημη πτώχευση, αλλά θα είναι ελεγχόμενο» υποστηρίζει ο κ. Σιν και συνεχίζει «ο λόγος που επιμένουν όλοι στη διάσωση της Ελλάδας είναι γιατί τα χρήματα πηγαίνουν σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Wall Street, του City και των Παρισίων και όχι στις τσέπες των Ελλήνων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook