Στη αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου στα Χανιά συνεχίζεται σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας του Γιώργου Ξυλούρη από τον Μανώλη Καλομοίρη τον Μάιο του 2020.

Η δίκη συνεχίστηκε με εξέταση μαρτύρων από την πλευρά της υποστήριξης κατηγορίας.

Νέο στοιχείο στην υπόθεση θέλησε να προσθέσει ο οπλουργός κ. Τσιάπας. Ο κ. Τσιάπας, ο οποίος είναι απο την πλευρά της υποστήριξης κατηγορίας, στην έκθεση του την οποία και κατέθεσε υποστηρίζει ότι ο τρίτος πυροβολισμός ήταν αυτός που σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη και προήλθε από το όπλο του Ξυλούρη την ώρα που αυτός έπεφτε έχοντας δεχτεί δύο εξ επαφης υπόκωφους πυροβολισμούς.

Ωστόσο, ρωτήθηκε ο κ. Τσιάπας γιατί αυτον τον ισχυρισμό και την εκτίμηση που είναι καθοριστική δεν την είχε αναφέρει καν στην έκθεση του που είχε καταθέσει πρωτόδικα αλλά την αναφορά αυτή την κάνει τώρα δύο χρόνια μετα σε δεύτερο βαθμό με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι η πρώτη έκθεση είχε συνταχθεί και απαντούσε επί συγκεκριμένων ερωτημάτων τα οποία του είχαν τεθεί.

Νωρίτερα εξετάστηκε η κουνιάδα του Γ. Ξυλούρη η οποια υποστήριξε ότι πριν τον φόνο, άκουσε φωνές και είδε τον κατηγορούμενο να φωνάζει “Αφήστε με να τον (….)” με τη μητέρα του να τον κρατά, τον πατέρα του στο πλάι και δύο άνδρες μπροστά του. Η ίδια μπήκε ξανά μέσα στο σπίτι της και πολύ σύντομα άκουσε ξανά φωνές και απανωτούς πυροβολισμούς. Σε σχετική ερώτηση για τη συμπεριφορά του Γιώργου Ξυλούρη αλλά και τις σχέσεις των δύο οικογενειών, η κουνιάδα του ισχυρίστηκε ότι: “Δεν υπήρχε ψυχρότητα μεταξύ των δύο οικογενειών, κάναμε παρέα. Ειδικά ο Γιώργος Ξυλούρης ποτέ δεν έλεγε κακό για κάποιον. Είχε καλές σχέσεις.”

Να σημειωθεί ότι όπως και στις προηγούμενες συνεδριάσεις, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη προκειμένου να αποσοβηθούν εντάσεις μεταξύ των δυο οικογενειών.

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook