Την ανάγκη να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα το φυσικό της πλούτο τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Εμπορίου της Κύπρου, Πραξούλα Αντωνιάδου.

«Στόχος και σκοπός για την Ελλάδα πρέπει να είναι η δυνατότητα κεφαλαιοποίησης του φυσικού πλούτου που υπάρχει στις ελληνικές θάλασσας. Πάση θυσία να τον εκμεταλλευτούμε, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές ώρες που περνάμε» είπε.

Ο κ.Σαμαράς ανέφερε ότι είχε μια «σε βάθος εξειδικευμένη ανάλυση από την υπουργό και τους συνεργάτες της» γύρω από το θέμα του φυσικού αερίου, που του έδωσε την ευκαιρία να αντιληφθεί πολλά συγκεκριμένα πράγματα. Είπε, επίσης, ότι θα έχει συνεχή επαφή στο μέλλον με την κ.Αντωνιάδου γύρω από το όλο θέμα.

Από την πλευρά της, η Κύπρια υπουργός δήλωσε ότι άρχισε ήδη να εκδηλώνεται το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου αδειοδοτήσεων για έρευνες και εκμετάλλευση σε τεμάχια της ΑΟΖ της Κύπρου.

Πρόσθεσε πως, μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ και του Πρότυπου Συμβολαίου Αναλογικού Καταμερισμού στην ιστοσελίδα του υπουργείου, άρχισαν ήδη να υποβάλλονται διευκρινιστικές ερωτήσεις από ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Ο κ.Σαμαράς είχε νωρίτερα επαφές με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, όπου τέθηκαν επί τάπητος το Κυπριακό και τα θέματα που σχετίζονται με την ΑΟΖ. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Νίκο Αναστασιάδη.

Εντός της ημέρας θα συναντηθεί, επίσης, με τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ \’Αντρο Κυπριανού και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook