Με τη μέθοδο της "απασχόλησης" δύο ανήλικοι ηλικίας 16 και 17 ετών καθώς και δύο ακόμα ανήλικοι συνεργοί τους, προσπάθησαν να κλέψουν έναν εξωτικό παπαγάλο στο Ηράκλειο που η αξία του αγγίζει τις 2.500ευρώ.

Ειδικότερα την Τετάρτη στις 3 το μεσημέρι, σύμφωνα με καταγγελία της παθούσας οι νεαροί ανήλικοι ενεργώντας από κοινού εισήλθαν  στο κατάστημα εμπορίας κατοικίδιων ζώων , στο οποίο είναι ιδιοκτήτρια  και με το πρόσχημα ότι είναι πελάτες την απασχόλησαν  ενώ άλλοι δύο συνεργοί τους, αφαίρεσαν από  ειδικό κλουβί  ένα παπαγάλο προέλευσης Αυστραλίας αξίας 2500 ευρώ.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος αντιλήφθηκε τους 2 ανήλικους, με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή παρέα με τον παπαγάλο. Οι Αστυνομικοί έσπευσαν αμέσως στο σημείο  και ύστερα από υποδείξεις της ιδιοκτήτριας, εξέτασαν τους  δύο "αθώους" υποτίθεται  ανηλίκους της παρέας που παρέμεναν στο κατάστημα, οι οποίοι και ομολόγησαν το ρόλο τους στην διενέργεια της κλοπής.

Αργότερα και οι γονείς των παιδιών συνελήφθησαν για πλημμελή εποπτεία των παιδιών τους ενώ ο παπαγάλος και οι άλλοι δύο ανήλικοι καταζητούνται από την Αστυνομία.