Ένα ταξίδι στη χαρά που όλοι είχαν ανάγκη. Το Καρναβάλι του Αρκαλοχωρίου είχε παλμό με τη συμμετοχή εκατοντάδων καρναβαλιστών, δεκάδων αρμάτων/ομάδων και πλήθους κόσμου  που απόλαυσε την καρναβαλική παρέλαση, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Οι καρναβαλιστές με τον αυθορμητισμό και το χιούμορ τους δημιούργησαν και πάλι ένα κλίμα ευφορίας καταφέρνοντας να κρατήσουν ζωντανή την παράδοση του τόπου σε σχέση με τα αποκριάτικα δρώμενα και έθιμα.

Με φαντασία, κέφι, χορό, το Καρναβάλι του Αρκαλοχωρίου που διοργάνωσε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και ο ΔΟΠΑΠ με την στήριξη των Πολιτιστικών και Εμπορικών Συλλόγων του Δήμου, κατάφερε να χαρίσει όμορφες στιγμές και χαμόγελα σε όλους τους συμμετέχοντες.

«Μετά από τρία χρόνια παύσης από τέτοιου είδους διοργανώσεις, λόγω της πανδημίας και του σεισμού, το Καρναβάλι του Αρκαλοχωρίου, επέστρεψε με τη γνωστή δυναμική του. Φέτος ξεκινήσαμε με την πρόθεση να μη συνεχιστεί αυτή η αδράνεια για να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι τίποτα δεν χάθηκε, τίποτα δεν μένει πίσω. Πρέπει να πηγαίνουμε μπροστά, να αντιμετωπίζουμε κάποιες καταστάσεις με περισσότερη αισιοδοξία και η γιορτή της Αποκριάς προσφέρεται γι’ αυτό. κ. Ο κόσμος άφησε πίσω για λίγο τα προβλήματα του που είναι πολλά και σήμερα δώσαμε όλοι χώρο στη χαρά, το κέφι και την καλή διάθεση. Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν στο Καρναβάλι μας και τον κόσμο που με τόση χαρά το παρακολούθησε», δήλωσε ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης.

    Μετά την παρέλαση, η γιορτή συνεχίστηκε με ένα πάρτι, με τη συμμετοχή καρναβαλιστών και πολιτών. Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και ο ΔΟΠΑΠ ευχαριστούν για μια ακόμη φορά τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) για την έμπρακτη στήριξη της στο Καρναβάλι του Αρκαλοχωρίου με τη συμμετοχή δύο αρμάτων και ενός πεζοπόρου τμήματος καρναβαλιστών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook