Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους για την αύξηση του κατώτατου μισθού, οι οποίες κυμαίνονται από 5% έως και 10%, ενώ ο Κωστής Χατζηδάκης θα παραλάβει τη μελέτη του ΚΕΠΕ την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου και θα κάνει την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο της επόμενης Παρασκευής.

Ειδικότερα, σε σχέση με τα 713 ευρώ μικτά που είναι σήμερα ο κατώτατος μισθός, η ΓΣΕΒΕΕ προτείνει 770 – 784 ευρώ, ο ΣΕΤΕ 753 ευρώ, η ΕΣΕΕ 763 ευρώ, η Τράπεζα της Ελλάδος 780 ευρώ και η ΓΣΕΕ με την υψηλότερη πρόταση για 826 ευρώ.

Τελικά, ο Κωστής Χατζηδάκης θα κάνει την εισήγησή στο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής 3 Μαρτίου για την αύξηση του κατώτατου μισθού, με βάση το ύψος του πληθωρισμού, τις προοπτικές της οικονομίας και τις αντοχές της αγοράς.

«Να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων και τις ανάγκες των εργαζομένων λόγω του πληθωρισμού. Θα είναι μια δίκαιη και σημαντική αύξηση», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο υπουργός Εργασίας.

Αξιοσημείωτο είναι πως μεγάλο μέρος της αγοράς ζητά να συνοδευτεί η αύξηση του κατώτατου μισθού με την περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και τη μείωση της προκαταβολής φόρου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook