Όταν επιθυμείτε να χάσετε βάρος, η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών αποτελεί κρίσιμο μέρος της προσπάθειάς σας. Είναι πολύ πιο εύκολο να διατηρήσετε, όμως, τις εν λόγω συνήθειες έχοντας έτοιμες θρεπτικές επιλογές τροφίμων, καθώς και να αποφύγετε τυχόν ανθυγιεινούς πειρασμούς που θα σας βγάλουν από την πορεία σας.

Η Laura Burak, ιδρύτρια του GetNaked® Nutrition και συγγραφέας του βιβλίου «Slim Down with Smoothies», μοιράστηκε με το eatthis.com τέσσερις υγιεινές τροφές για ταχύτερη απώλεια βάρους που πρέπει να έχετε πάντα στο ψυγείο σας.

Αβγά

«Ένα από τα πρώτα πράγματα που παίρνω όταν θέλω να φτιάξω ένα γρήγορο γεύμα είναι τα αβγά», λέει στο eatthis.com η Burak. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αβγά για να ετοιμάσετε πάρα πολλά υγιεινά γεύματα ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας. Ή, σκεφτείτε να βράσετε σκληρά τα αβγά σας και να τα βάλετε στο ψυγείο για ένα θρεπτικό σνακ που μπορείτε να πάρετε και να απολαύσετε όποτε θέλετε.

Τα αβγά είναι μια εξαιρετική επιλογή για να υποστηρίξετε τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους, και η έρευνα το επιβεβαιώνει αυτό. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2014, τα άτομα που έτρωγαν αβγά για πρωινό, σε αντίθεση με το ψωμί στον ατμό, σημείωσαν αύξηση της πληρότητας και μείωση του σωματικού βάρους. Περισσότερες έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα άτομα που τρώνε αβγά αντί για δημητριακά μπορούν να βιώσουν μεγαλύτερο κορεσμό και μειωμένη πείνα.

Λαχανικά

Όσον αφορά στις υγιεινές τροφές για ταχύτερη απώλεια βάρους, η Burak προτείνει: «Πάντα να κρατάτε μερικές επιλογές λαχανικών στο συρτάρι των προϊόντων για να προσθέτετε στις ομελέτες ή να τις κάνετε ως συνοδευτικά πιάτα, ως μέρος σαλάτας, ώστε να προσθέσετε θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας».

Υπάρχει πολλή επιστήμη εκεί έξω που διερευνά τη θετική σχέση μεταξύ της κατανάλωσης λαχανικών και της απώλειας βάρους. Για παράδειγμα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Nutrients, προηγούμενες μελέτες δείχνουν ότι η ενίσχυση της κατανάλωσης λαχανικών θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια βάρους και σε μειωμένο κίνδυνο αύξησης του βάρους ή παχυσαρκίας.

Φρούτα εποχής

Την επόμενη φορά που θα λαχταρήσετε κάτι γλυκό, προτιμήστε να τσιμπήσετε φρούτα εποχής αντί να καταλήξετε σε όχι και τόσο υγιεινές επιλογές, όπως μπισκότα σοκολάτας.

Μια μελέτη, μάλιστα, που δημοσιεύθηκε στο PLOS Medicine αποκαλύπτει τα οφέλη απώλειας βάρους από την προσθήκη φρούτων στη διατροφή σας. Ποια είναι αυτά; Η έρευνα διαπίστωσε ότι η αύξηση της κατανάλωσης φρούτων συσχετίζεται με την απώλεια βάρους σε διάστημα τεσσάρων ετών. Τα φρούτα που απέδωσαν τα περισσότερα οφέλη περιλάμβαναν τα μήλα, τα μούρα και τα αχλάδια.

Σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη

Η Burak προτείνει να έχετε πάντα νόστιμα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, τα οποία να μπορείτε εύκολα να πάρετε μαζί σας εν κινήσει. «Το γιαούρτι και το τυρί cottage για να βουτήξετε τα λαχανικά σας και να τα προσθέσετε ως επάλειψη σε σάντουιτς είναι όλα εξαιρετικές ιδέες», λέει. Επιπλέον, εξετάστε το ενδεχόμενο να ψωνίσετε μεμονωμένα μπαστουνάκια και μπάρες τυριού. Απολαύστε τα με τα φρούτα σας για ένα νόστιμο σνακ που θα σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook