Ο Δήμος Χανίων και το Οικονομικό FORUM των Δελφών, στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που έχουν υπογράψει από κοινού με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), διοργανώνουν την 1η εκδήλωση στα Χανιά, με θέμα: “Το Κέντρο του ΟΟΣΑ για τους πληθυσμούς στην Κρήτη”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 και ώρα 17:00, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Πλατεία Κατεχάκη-Ενετικό Λιμάνι Χανίων), με την παρουσία του Προέδρου του Οικονομικό FORUM των Δελφών, Συμεών Τσομώκου και του Μόνιμου Αντιπροσώπου του ΟΟΣΑ & Ομότιμου Καθηγητή Γεωπολιτικής στη Σορβόννη, Γιώργου Πρεβελάκη.

Στην ημερίδα θα παραβρεθεί και εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Στο επιστημονικό σκέλος της εκδήλωσης, με τίτλο: «Η Ελλάδα και η Κρήτη στο επίκεντρο των πληθυσμιακών ζητημάτων», θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τους:

• Mr. Stefano Scarpetta, Director, Employment, Labour and Social Affairs, OECD
• Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Πανεπιστημιακός, τακτικός Καθηγητής της Ιστορίας του Μεταπολεμικού Κόσμου, στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
• Φαίη Μακαντάση, Επικεφαλής Ερευνών στον ερευνητικό οργανισμό διαΝΕΟσις
• Ευάγγελος Λιβιεράτος, Ομότιμος Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
• Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής, Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook