Μια άκρως περίεργη υπόθεση με βαρύ οπλισμό, που παραδόθηκε από την κυβέρνηση της Λιβύης στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, απασχολεί την Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί παραδόθηκαν από την πρεσβεία της Λιβύης στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας της ΕΛ.ΑΣ., 19 πιστόλια διαφόρων τύπων και διαμετρήματος, 11 περίστροφα, δύο υποπολυβόλα με πτυσσόμενο κοντάκι των 9 mm, 1.230 σφαίρες ποικίλου διαμετρήματος, οκτώ σιγαστήρες, γεμιστήρες, 15 κιλά εκρηκτικής ύλης SEMTEX σε έξι συσκευασίες, πέντε πυροκροτητές, δύο χειροβομβίδες, ένας ανιχνευτής εκρηκτικών, ένα μηχάνημα ελέγχου υποκλοπών.

Η παράδοση έγινε ύστερα από υπόδειξη της kυβέρνησης της Λιβύης προς την πρεσβεία της στην Αθήνα. Τα παραπάνω αντικείμενα έχουν σταλεί για εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Το μίνι οπλοστάσιο βρισκόταν στο κτίριο της πρεσβείας της Λιβύης στο Παλαιό Ψυχικό. Έτσι, οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, που προχωρά στην πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

«Σε πρώτη φάση πρέπει να περιμένουμε τι θα δείξει η βαλλιστική εξέταση…» τονίζει αστυνομικός και προσθέτει «τα όπλα εντόπισε ένας υπάλληλος της πρεσβείας. Μάλλον τα είχαν οι πρώην καθεστωτικοί…».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook