Το κουβάρι της υπόθεσης εξαπάτησης ενός 55χρονου ιερέα από τη Σητεία προσπαθούν να ξετυλίξουν οι αστυνομικές αρχές στη Σητεία με τη συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πάτρας, ύστερα από καταγγελία του ιερέα ότι κατέθεσε 2000 ευρώ σε λογαριασμό ενός άντρα για υποτιθέμενες υπηρεσίες που θα του πρόσφερε.

Ο 55χρονος το πρωί της Δευτέρας κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα Σητείας ότι τον προσέγγισε τηλεφωνικά ένας νεαρός και με το πρόσχημα ότι θα τον βοηθήσει να πάρει αναδρομικά 30.000 ευρώ από τον ασφαλιστικό του φορέα του ζήτησε 2000 ευρώ προκαταβολή για την εξυπηρέτηση που θα του πρόσφερε.

Ο ιερέας έπεσε στην παγίδα του νεαρού άντρα και κατέθεσε το ποσό που του είχε ζητηθεί σε τραπεζικό λογαριασμό. Σε επικοινωνία που είχε αργότερα με το λογιστή του αντιλήφτηκε τι ακριβώς είχε συμβεί καθώς τον ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία για την αναδρομική καταβολή χρημάτων από τον ασφαλιστικό του φορέα.

Ο 55χρονος αμέσως οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Σητείας καταγγέλλοντας την απάτη.

Σήμερα το πρωί, στην αστυνομική διεύθυνση στη Πάτρα προσήχθησαν δύο νεαροί που φαίνονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, εξαπατώντας τηλεφωνικά ανυποψίαστους ανθρώπους που πίστευαν, ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, θα μπορούσαν να λάβουν χρήματα από το κράτος.

Αυτή την ώρα ο 55χρονος ιερέας δίνει συμπληρωματική κατάθεση στις αστυνομικές αρχές της Σητείας, ξετυλίγοντας καρέ – καρέ τον τρόπο που τον προσέγγισαν οι απατεώνες, ενώ την ίδια στιγμή στη Πάτρα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της προανάκρισης για τη διαλεύκανση της υπόθεσης ενώ ερευνάται αν με τον ίδιο τρόπο έχουν πέσει θύματα επιτήδειων και άλλα άτομα.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook