Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι και την Παρασκευή προχωρούν οι εργαζόμενοι  της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης Χανίων.

Οι φρουροί αντιδρούν μεταξύ άλλων στην απόφαση της κυβέρνησης να ενταχθούν στο Ενιαίο Μισθολόγιο όπως και οι υπόλοιποι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα με αποτέλεσμα και αυτοί να θεωρούνται παρά τις ιδιαιτερότητες της δουλειάς τους υπάλληλοι γραφείου.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στη δικαστική φυλακή των Χανίων κ. Σήφης Κατερουδάκης πέρα από αυτό ζητούν την εξαίρεση τους από την αντιστοιχία των προσλήψεων στο δημόσιο του ένα προς 10 καθώς υπάρχουν πολλές ελλείψεις εργαζομένων στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Ειδικά για τα Χανιά όπως σημείωσε ο Κατερουδάκης το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγαλύτερο μετά και το άνοιγμα του νέου καταστήματος κράτησης αφού οι μισές οργανικές θέσεις παραμένουν κενές.

Ο πρόεδρος  των εργαζομένων στη δικαστική φυλακή των Χανίων, τόνισε πως οι μισθοί των εργαζομένων στην εξωτερική φρούρηση έχουν μειωθεί σε ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 40%, ενώ ακόμα δεν τους έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα  νυχτερινών και οι αργιών, ακόμα και του προηγούμενου έτους.

Πέρα από αυτά όπως επεσήμανε ο κ. Κατερουδάκης προβλήματα υπάρχουν και με τον εξοπλισμό των εργαζομένων στη δικαστική φυλακή καθώς \”τα όπλα  είναι πεπαλαιωμένα ,ενώ ακόμα και τα αλεξίσφαιρα που χρησιμοποιούνται είναι δεν είναι αυτά που πρέπει.\”

Σε ότι αφορά τις συνθήκες κράτησης στο κατάστημα της δικαστικής φυλακής των Χανίων ο κ. Κατερουδάκης τις χαρακτήρισε άθλιες λέγοντας πως παρά τις προσπάθειες του διευθυντή των καταστήματος η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Αυτή τη στιγμή στη φυλακή κρατούνται περίπου 170 άτομα ενώ οι δυνατότητες του καταστήματος είναι για 80-90 κρατούμενους.

\”Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό γι αυτούς τους ανθρώπους προκειμένου να μην υπάρξουν μεγαλύτερα προβλήματα\” τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook