motionteam/Βασίλης Βερβερίδης
Κωνσταντίνος Συλιγάρδος Κωνσταντίνος
Συλιγάρδος

Κάποια ανόητα κομματόσκυλα στα social media,και από την ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ,παραθέτουν δηλώσεις του Τσίπρα και του Καραμανλή,του Χατζηδάκη και άλλων,περί των σιδηροδρομικών θεμάτων.

Άνθρωποι που το πιθανότερο δεν ξέρουν πως γράφεται η αμαξοστοιχία(…)και τι είναι οι ράγες.
Οι νεκροί είναι ακόμα άθαφτοι,τα συνεργεία ψάχνουν αγνοούμενους,ο κόσμος δίνει αίμα για τις ανάγκες που υπάρχουν,και αυτοί από ανοησία και διαστροφή αλλά πάντα με την ασφάλεια που τους παρέχει η καρέκλα της δουλειάς τους (στο δημόσιο συνήθως) αντί να δουλεύουν για αυτό το οποίο πληρώνονται,κάνουν αισχρή σπέκουλα!

Χαρακτηριστική περίπτωση Έλληνα ακαμάτη που χωρίς συνείδηση χτες με 9 Μποφόρ Νότια άναβε κάρβουνα να ψήσει ενδεχομένως σε αυθαίρετο ή καταπατημένο,ήπιε και οδήγησε,έκανε το τριήμερο πενθήμερο με άδεια απ την σημαία,κι όταν αποφάσισε ότι πρέπει να πάει και στην δουλειά, δεν εξυπηρετεί στην υπηρεσία που κοπρίζει το κοινό,κλείνει δρόμους,λιμάνια και αεροδρόμια για να διαδηλώσει,καίει άμα λάχει και κάνα εργαζόμενο στην τράπεζα επειδή δεν συμμορφώθηκε με την απεργία,και κάνει συνελεύσεις και κόβει πίτες σε εργάσιμες μέρες και ώρες!

Αυτή είναι η χαρακτηριστική περίπτωση του «πάμε κι όπου βγει» και είδατε που οδηγεί!

Η σύγκρουση των τρένων και η τραγωδία εκφράζει και μετουσιώνει το σάπιο Ελληνικό σύστημα και μια νοοτροπία,που τα κάθε λογής θύματα του,ή οι εν δυνάμει θύτες του, συντηρούν καθημερινά με εκατοντάδες τρόπους.
Κροκοδείλια δάκρυα,υποκρισία,κορώνες και φαφλατάδες για κάτι που θα ξεχαστεί και θα πάει την ιστορία παρακάτω,όπως ξεχάστηκε το ναυάγιο του Σαμίνα,η κατάρρευση της Ρικομέξ και πάει λέγοντας.

Αυτό που εν τελεί πρέπει να συμφωνήσουμε είναι ότι η χώρα που ξεφορτώνεται ένα περιουσιακό στοιχείο έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ και το επιδοτεί στην συνέχεια 50 εκατομμύρια κάθε χρόνο,μάλλον άλλα πράγματα συμφωνήθηκαν να εξυπηρετεί(…) και όχι το κοινό καλό.

Αυτό που επίσης πρέπει να συμφωνήσουμε είναι ότι η μέθοδος που το ελληνικό σύστημα στην πλειοψηφία του λειτουργεί εν έτη 2023 είναι στο μεγαλύτερο μέρος του αποδεδειγμένα σε λάθος πορεία που κάποιες φορές πηγαίνει ή στον γκρεμό ή στην μετωπική σύγκρουση.
Και στραβός γιαλός και στραβά αρμενίζουμε…και φταίμε ΟΛΟΙ ο καθένας με τον τρόπο του.

Όμως το χειρότερο απ όλα είναι ότι δεν θέλουμε να αλλάξουμε.
Αυτό το «πάμε κι όπου βγει» λίγο πολύ τελικά φαίνεται να μας εξυπηρετεί όλους!
Γι αυτό και το συντηρούμε.
Η σκόνη που μπαίνει στο μάτι μας το σκουπιδάκι μας ενοχλεί και το βγάζουμε,το ίδιο και η αγκάθα στο χέρι ή στο πόδι.

Εδώ τα σκουπιδάκια και τα παλούκια δεν ενοχλούν ή αν ενοχλούν πρόσκαιρα μετά συνηθίζονται και πορευόμαστε με αυτά.Και η συνήθεια είναι κακό πράγμα.

Για να μην πάω στα Καζαντζακικά: «Να έχεις το θάρρος να λες εγώ θα σώσω τον κόσμο κι αν δεν τα καταφέρω μόνο εγώ θα φταίω»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook