Αν και απομένουν ακόμη οκτώ μέρες μέχρι το φιλικό παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας με το Βέλγιο στο Παγκρήτιο Στάδιο την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου στις 9.30 το βράδυ τα πάντα στο Ηράκλειο κινούνται γύρω από αυτό το παιχνίδι.

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου ως οικοδεσπότης αυτού του αγώνα ετοιμάζει από την δική της πλευρά αρκετά «happening» την ημέρα του παιχνιδιού ενώ με τις ενέργειες που θα γίνουν η ΕΠΣΗ θέλει να δώσει ένα καθαρά κρητικό χρώμα στο φιλικό με το Βέλγιο.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΠΣΗ για το τι θα προηγηθεί της αναμέτρησης:

«Το τελετουργικό πριν από την σέντρα θα είναι «επενδυμένο» με καθαρά κρητικό χρώμα και μάλιστα στο φιλικό ματς θα «πρωταγωνιστήσει» η ασκομαντούρα, ένα παλιό κρητικό όργανο που έχει εκλείψει τα τελευταία χρόνια.
Πριν την έναρξη του φιλικού θα γίνουν οι απονομές του Παιδικού πρωταθλήματος της ΕΠΣΗ με την παρουσία περίπου 3000 παιδιών που στην συνέχεια θα πάρουν την θέση τους στις θύρες 6-9. Στις συγκεκριμένες θύρες η ΕΠΣΗ ετοιμάζει διάφορους σχηματισμούς με ειδικά πλακάτ και μπαλόνια, που στο τέλος θα σχηματίζουν ένα τεράστιο κορέο που θα έχει… χρώμα Ελληνικό.
Το πρωί της ημέρας του αγώνα οι διεθνείς μας θα επισπευτούν αρκετά σχολεία του Ηρακλείου προκειμένου να βρεθούν δίπλα στην μαθητιούσα νεολαία.
Στις εξέδρες θα υπάρχουν δύο τεράστιες σημαίες των δύο χωρών και μετά το ματς η Βέλγικη σημαία θα δοθεί στην αποστολή της ομάδας τους ως ένα μικρό δώρο για την συμμετοχή της στο φιλικό.
Πριν από την έναρξη του ματς οι Έλληνες διεθνείς θα πετάξουν στις εξέδρες αρκετά δώρα (φανέλες, μπάλες κ.α.) προσφορά των χορηγών της Εθνικής.
Η ΕΠΟ σκοπεύει στο παιχνίδι να τιμήσει την μνήμη του Πέτρου Βουζουνεράκη που ήταν ο πρώτος παίκτης από την περιφέρεια (εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης) που είχε κληθεί στην Εθνική ομάδα το 1970. Για το λόγο αυτό η Ομοσπονδία είναι σε συνεχείς συζητήσεις με την οικογένεια του».

Ντεμπούτο για τη νέα φανέλα και προσιτά εισιτήρια

Στο φιλικό ματς με το Βέλγιο οι διεθνείς θα φορέσουν για πρώτη φορά και τη νέα φανέλα της Εθνικής ομάδας με την οποία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αγωνιστεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Όσο για τις τιμές των εισιτηρίων όπου αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες θα είναι αρκετά προσιτές καθώς το 80% των εισιτηρίων θα κοστίζουν 10 ευρώ ενώ στις υπόλοιπες θύρες τα εισιτήρια θα έχουν 15 ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook