Ο Άγγελος Φανουράκης σπουδάζει στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης και βρισκόταν μεταξύ των επιβατών του μοιοραίου τρένου που συγκρούστηκε στα Τέμπη. Ο 20χρονος φοιτητής επέστρεφε στην Θεσσαλονίκη όπως και η πλειοψηφία των επιβατών και σώθηκε από θαύμα αποκομίζοντας μόνο κάποιες γρατζουνιές.

Ο 20χρονος από τις Μοίρες νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε νοσοκομείο της Λάρισας και ταξίδευε μόνος του. Το πρωί της Παρασκευής μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου Politica 89,8 και όπως περιγράφει για τις πρώτες στιγμές του δυστυχήματος ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και ακολούθησε μια λάμψη μια φωτιά που προκλήθηκε όταν αναποδογύρισε το βαγόνι.

Μετά το πρώτο σφοδρό σοκ ο Άγγελος Φανουράκης περιγράφει συγκλονισμένος ότι δεν μπορούσε να καταλάβει πολλά πράγματα για το τι συνέβαινε γύρω του αλλά ότι εκείνη τη στιγμή “σκεφτόσουν μόνο πως θα σωθείς και αν μπορείς σώσεις και κάποιον άλλον“.

Περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές που ακολούθησαν της σφοδρής σύγκρουσης και πως κατάφερε να σωθεί καθώς είχε διαμορφωθεί μια μάζα από μπάζα και λαμαρίνες έξω από το τρένο και κατάφεραν οι επιβάτες να πετάξουν έξω τις βαλίτσες και να πατήσουν πάνω τους για να βγουν έξω, βλέποντας γύρω μια κόλαση φωτιάς και τον όλεθρο.

Στο ερώτημα αν ζητά τη δικαίωση για τις χαμένες ψυχής των θυμάτων και τις οικογένειές τους που θρηνούν τόνισε ότι αυτό που συνέβη ήταν θλιβερό και δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί ” και τόνισε ότι δεν είναι αρμόδιος για να κρίνει τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες. Καταλήγοντας σημείωσε με συγκίνηση “νιώθω ευγνωμοσύνη που ζω”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook