Η 23χρονη Ιφιγένεια Μίτσκα, την οποία οι άνθρωποί της έψαχναν από την πρώτη στιγμή που συγκρούστηκαν τα δύο τρένα στα Τέμπη, ήταν ανάμεσα στις σορούς που ταυτοποιήθηκαν χτες με τη μέθοδο του DNA, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειας, Στέλιος Σούρλας. Το κορίτσι ήταν επιβάτιδα στο τρίτο βαγόνι, στη θέση 67, και ενώ υπήρχαν πληροφορίες πως είχε καταφέρει να βγει, τελικά δεν τα κατάφερε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης 23χρονης ανέφερε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούριου, «Super Κατερίνα», πως το μοιραίο βράδυ, μαζί με το κορίτσι ήταν συνοδοιπόρος της και ο αρραβωνιαστικός της. Σύμφωνα με τον ίδιο, η 23χρονη Ιφιγένεια που σπούδαζε διοίκηση επιχειρήσεων, επέστρεφε με τον αρραβωνιαστικό της στα Γιαννιτσά, στον τόπο καταγωγής της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αρραβωνιαστικός της Ιφιγένειας, αμέσως μετά τη σύγκρουση, δοκίμασε να δει αν είχε σφυγμό η αρραβωνιαστικιά του, και είχε σφυγμό. Από τη στιγμή που ο ίδιος βγήκε από το βαγόνι, το πρώτο πράγμα που είπε στους διασώστες ήταν «κοιτάξτε την κοπέλα μου, πάρτε την κοπέλα μου».

Ο αρραβωνιαστικός της Ιφιγένειας βγήκε από το θανάσιμο τρένο με τραυματισμούς και εγκαύματα.

«Αναζητούσαν την Ιφιγένεια επί δύο μέρες»

Ο εκπρόσωπος της οικογένειας μίλησε και στην ΕΡΤ για το δράμα των γονιών της 23χρονης Ιφιγένειας που δεν είχαν νέα για το παιδί τους για δύο 24ωρα μετά την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. «Η σορός ταυτοποιήθηκε χθες το βράδυ, ανακοινώθηκε στην οικογένεια ότι η 23χρονη Ιφιγένεια είναι νεκρή. Πριν από λίγο η οικογένεια παρέλαβε την σορό της κοπέλας και μεταβαίνουν στην πόλη των Γιαννιτσών όπου το Σάββατο πρωί θα γίνει η κηδεία» περιγράφει.

«Με την εταιρεία δεν έχουμε έρθει σε επαφή, δεν έχει εμφανιστεί κανείς, δεν είπαν καμία συγγνώμη. Η ευθύνη δεν είναι μόνο του σταθμάρχη, υπάρχουν και στην εταιρεία ευθύνες και ποινικές ευθύνες και στους πολιτικούς προϊστάμενους» τόνισε.

«Επί 2 μέρες η 23χρονη Ιφιγένεια αγνοούνταν, δεν ήταν ούτε στη λίστα των τραυματιών, ούτε στη λίστα των νεκρών. Επιδεινώθηκε η ψυχολογία τους» αναφέρει ο κ. Σούρλας για τους γονείς της κοπέλας.

Τέλος μίλησε για το τελευταίο τηλεφώνημα μάνας και κόρης, που έγινε λίγο πριν επιβιβαστεί η άτυχη κοπέλα στο τρένο.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook