Η απειλή των Σομαλών ανταρτών στη Βρετανία είναι «πραγματική» και «θα μπορούσε να επιδεινωθεί αν δεν λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στο BBC σήμερα, μια ημέρα πριν την διεθνή διάσκεψη για την Σομαλία, που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο.

«Η απειλή για την ασφάλεια είναι πραγματική και σοβαρή», τόνισε ο Κάμερον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επισήμανε πως φοβάται ότι «νεαροί Βρετανοί, σομαλικής καταγωγής επηρεάζονται» από την προπαγάνδα των ισλαμιστών ανταρτών σεμπάμπ, οι οποίοι διεξάγουν πόλεμο κατά της εύθραυστης μεταβατικής κυβέρνησης της Σομαλίας.

Η απειλή βασίζεται στο ότι «οι σεμπάμπ έχουν ταχθεί στο πλευρό της αλ Κάιντα και πιστεύουν στον βίαιο ιερό πόλεμο όχι μόνο στη Σομαλία, αλλά και έξω από αυτήν», συμπλήρωσε ο Κάμερον.

Ανώτατος Βρετανός διπλωμάτης δήλωσε πρόσφατα πως «ένας σημαντικός αριθμός Βρετανών είναι ανάμεσα στους ξένους μαχητές που εκπαιδεύονται σε στρατόπεδο των σεμπάμπ στην Σομαλία». Το ινστιτούτο RUSI του Λονδίνου εκτιμά πως ο αριθμός αυτός φτάνει τους πενήντα.

«Σήμερα υπάρχει μια τρομοκρατική απειλή και αν δεν λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα θα επιδεινωθεί», τόνισε ο Κάμερον, ο οποίος θα υποδεχτεί αύριο Πέμπτη στο Λονδίνο εκπροσώπους 40 κυβερνήσεων που συμμετέχουν στην διεθνή διάσκεψη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook