Εντύπωση αλλά και προβληματισμό προκαλεί ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Χανίων την οποία συνυπογράφουν οι κ.κ. Νικόλαος Ξανθουδάκης και Στυλιανός Σεληνιωτάκης.

Με την ανακοίνωση διαμαρτύρονται για την εντολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων να υπάρχει συνεχής φύλαξη του μνημείου που υπάρχει στο Κουμ Καπύ και είναι αφιερωμένο στα θύματα του πλοίου «Ταναίς» το οποίο βυθίστηκε το 1944 στα ανοιχτά της Κρήτης μεταφέροντας εκατοντάδες Εβραίους αλλά και Κρητικούς που είχαν συλληφθεί από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εντολή φύλαξης του μνημείου δόθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. καθώς υπάρχουν πληροφορίες για το ενδεχόμενο να γίνουν βανδαλισμοί σε «στόχους» εβραϊκού ενδιαφέροντος.

Όμως στην ανακοίνωση της Ένωσης γίνεται λόγος για κατασπατάληση αστυνομικών δυνάμεων και για ενδεχόμενους κινδύνους για τους αστυνομικούς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Θέμα: «Κατασπατάληση αστυνομικών δυνάμεων σε μνημείο εβραϊκού ενδιαφέροντος».

  Σχετ:  α) Η υπ’ αρίθ. 8985/23/431332 από 01-03-2023 Διαταγή σας.

            β) Η υπ’ αρίθ. 8985/23/449461 από 03-03-2023 Διαταγή σας.

     Κύριε Διευθυντά, με την ανωτέρω (α) σχετική παύσατε την 24ωρη φύλαξη στόχου εβραϊκού ενδιαφέροντος, όπως είχατε υποσχεθεί, στην περιοχή του Κουμ Καπί, πλην όμως με την ανωτέρω (β) σχετική την επαναφέρατε.

  Σε σχετική μας επικοινωνία, μας αναφέρατε ότι «άνωθεν» εντολές διατάσουν την 24ωρη φύλαξη του εν λόγω εβραϊκού μνημείου καθώς υπάρχουν «φόβοι» για βανδαλισμό αυτού.

  Κύριε Διευθυντά υπάρχει πλεόνασμα αστυνομικού προσωπικού στα Χανιά για να φυλάμε πάσης φύσεως μνημεία; Στην πόλη μας όποιος επιθυμεί κατασκευάζει ένα μνημείο, σε όποιο σημείο θέλει και εν συνεχεία ζητάει τη φύλαξη αυτού με 5 αστυνομικούς κάθε 24ωρο;

  Βλέπουμε ότι η «άνωθεν» Φυσική μας Ηγεσία αγωνιά, ούτως ώστε να αποφευχθεί ένας ενδεχόμενος βανδαλισμός του εν λόγω μνημείου, πλην όμως για τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας που εκτελούν υπηρεσία φύλαξης τι πράττει;

  Απλά διατάσει την 24ωρη φύλαξη του εν λόγω μνημείου και οι συνάδελφοί μας εκτελούν υπηρεσία μέσα σε περιπολικό όχημα…είναι βέβαια γνωστό τοις πάσι ότι τα περιπολικά μας εν έτει 2023 είναι…αλεξίσφαιρα…και σώζουν τους συναδέλφους μας από ενδεχόμενα πυρά κακοποιών… Σας θυμίζουμε ότι αυτό γίνεται ήδη και σε άλλο στόχο της πόλης μας με ότι αυτό συνεπάγεται…

  Αν η «άνωθεν» Φυσική μας Ηγεσία επιθυμεί «διακαώς» τη φύλαξη του εν λόγω μνημείου, να ενημερώσει τους κατόχους του, ότι οφείλουν να βάλουν για τη φύλαξή του ιδιωτική αστυνομία –security- και όχι   αστυνομικούς μέσα σε περιπολικό, το οποίο σε ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση θα αποτελέσει τον τάφο του συναδέλφου μας, όπως έγινε τον Ιούνιο του 2009 στα Πατήσια Αττικής.

   Ειδάλλως φορτώστε και φέρτε το εν λόγω μνημείο στο Αστυνομικό Μέγαρο να το φυλάμε και αυτό… Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με τις φυλάξεις στα Χανιά, καθώς ότι αναπνέει…φυλάσσεται…

  Ζητούμε άμεσα την παύση της φύλαξης του εν λόγω μνημείου με τις επικρατούσες συνθήκες καθώς σε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος εκάστοτε μέλους μας.

   Τέλος ζητούμε συγνώμη για τη χρονική στιγμή δημοσιοποίησης του εν λόγω ζητήματος, λόγω του εθνικού πένθους για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών. Η Ένωσή μας οφείλει να προλαμβάνει κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των μελών μας και όχι να καταστέλλει. Αν το καταλάβουμε κάποια στιγμή σε τούτη την έρμη χώρα ίσως πάμε μπροστά…     

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος  ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος

Ο Γενικός Γραμματέας ΣΕΛΗΝΙΩΤΑΚΗΣ Στυλιανός»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook