Με περίσσιο θράσος χτύπησαν δύο άτομα το απόγευμα της Παρασκευής 3 Μαρτίου του 2023 κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Γαστούνης στην Ηλεία και κατάφεραν να το προσεγγίσουν αλλά και να τραπούν σε φυγή περπατώντας. Οι δύο δράστες φαίνεται πως γνώριζαν καλά τον τρόπο λειτουργίας του κοσμηματοπωλείου που βρίσκεται στην πλατεία Πεπελάση, κοντά στην Εθνική Τράπεζα και επέλεξαν να χτυπήσουν τις απογευματινές ώρες παρότι δεκάδες πολίτες ήταν εκείνη την ώρα στην αγορά.

Περίπου στις 19:30 οι δύο δράστες μετρίου αναστήματος φορώντας κουκούλες full face εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο του οποίου η πόρτα ήταν ανοιχτή. Ο ένας δράστης ακινητοποίησε την ιδιοκτήτρια που καθόταν στο γραφείο της με τη χρήση πιστολιού και ο δεύτερος άρχισε να αδειάζει τις προθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr το χρηματοκιβώτιο του καταστήματος ήταν ανοιχτό αφού από εκεί είχε βγάλει η ιδιοκτήτρια τα κοσμήματα, όλα χρυσά μεγάλης αξίας.

Η ληστεία κράτησε ελάχιστα λεπτά χωρίς να γίνουν οι δράστες αντιληπτοί από τους περίοικους και στη συνέχεια έφυγαν πεζοί, χωρίς τη χρήση κάποιου οχήματος.

Λίγα λεπτά αργότερα η γυναίκα εμφανώς σοκαρισμένη κάλεσε σε βοήθεια τις Αρχές και γρήγορα αστυνομικοί του Α.Τ. Πηνειού και του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας ξεκίνησαν έρευνες για την υπόθεση…

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook