. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών από τη σύγκρουση τρένων είναι μέχρι στιγμής 57, ενώ αναμένονται και οι «απαντήσεις» που μπορεί να δώσουν τα μαύρα κουτιά των τρένων.

Όλη η χώρα εδώ και τέσσερις μέρες έχει «μουδιάσει» μετά την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, ενώ μέχρι το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθεί και η ολοκλήρωση των ερευνών στο σημείο της τραγωδίας. Το δραματικό έργο της αναγνώρισης των νεκρών, συνεχίστηκε και σήμερα… 

Ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών και η 19χρονη Αναστασία Παπαγγελή. Φοιτήτρια στη Γεωπονική Σχολή στο ΑΠΘ και το βράδυ της περασμένης Τρίτης (28.02.2023) βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι του μοιραίου τρένου Intercity. Η καταγωγή της ήταν από την Λυκούρια Καλαβρύτων, και η οικογένειά της είναι πολύτεκνη.

Ταυτοποιήθηκε και η σορός του Γιώργου Παπάζογλου, φοιτητή του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που είναι και αυτός ένας από τους νεκρούς της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη. Ο 22χρονος  επέστρεφε από την Αθήνα με το μοιραίο τρένο. Λίγο πριν τη σύγκρουση έφυγε από το βαγόνι αριθμού 3 και πήγε στο μπαρ για να αγοράσει ένα μπουκάλι νερό.

Ταυτοποιήθηκε και επίσημα η σορός του 20χρονου φοιτητή Αναστάσιου Κουτσόπουλου. Ο νεαρός είχε πάει στην Καρδίτσα για το τριήμερο και επέστρεφε με το τρένο στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδαζε.  Ο Τάσος φαίνεται να βρισκόταν στο 3ο βαγόνι σύμφωνα με επιβάτη, η οποία δήλωσε πως κατά τη στιγμή της σύγκρουσης ήρθαν αντικριστά.

Ταυτοποιήθηκε και η σορός της Μαίρης από την Μεσαρά. Η άτυχη γυναίκα εργαζόταν στο κυλικείο του τρένου που συγκρούστηκε με την μοιραία αμαξοστοιχία. Η οικογένειά της πήγε στην Λάρισα για να δώσει δείγμα DNA, όπως έκαναν και άλλες οικογένειες προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι σοροί.

Και ο ελεγκτής του Intercity συγκαταλέγεται στα θύματα της εθνικής τραγωδίας. Ο 55χρονος Γιάννης Τζοβάρας από τη Στυλίδα είχε βάρδια ως ελεγκτής στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη. Ήταν μέσα στη λίστα με τους αγνοούμενους, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 3 Μαρτίου που ταυτοποιήθηκε η σορός του και ενημερώθηκαν οι δικοί του άνθρωποι.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook