Μπορεί οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής να περιμένουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστώσουν αν και πού έχουν χρησιμοποιηθεί τα 32 όπλα, ωστόσο οι πρώτες εκτιμήσεις λένε πως ο οπλισμός φυλασσόταν μέσα στις εγκαταστάσεις της πρεσβείας στο Παλαιό Ψυχικό εν γνώσει της προηγούμενης διπλωματικής αντιπροσωπείας, με εντολή να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση εισβολής στο κτίριο αντικαθεστωτικών.

Ετσι, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για τακτικές Καντάφι που αμέσως μετά την πτώση του καθεστώτος και την τοποθέτηση νέας διπλωματικής αντιπροσωπείας κατέρρευσαν… Συνεπώς δείχνουν ότι μάλλον το τοπίο ξεκαθαρίζει ως προς τα κίνητρα των Λίβυων που έφεραν τον οπλισμό.

Ωστόσο, η άκρως περίεργη υπόθεση με βαρύ οπλισμό που παραδόθηκε από την κυβέρνηση της Λιβύης στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία θα παραμένει σκοτεινή για τρεις λόγους:

•    Δεν έχει ολοκληρωθεί η βαλλιστική και έτσι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουν χρησιμοποιηθεί σε διάφορες ενέργειες.

•    Πώς ο βαρύτατος οπλισμός έφτασε στην Ελλάδα και μπήκε στην πρεσβεία της Λιβύης στο Παλαιό Ψυχικό.

•    Γιατί ανάμεσα στα όπλα και τα εκρηκτικά υπήρχε ένας κοριός που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε υποκλοπές. 

Η Ελληνική Αστυνομία, μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, δείχνει να ελέγχει την κατάσταση. Ολα ξεκίνησαν  το πρωί της Δευτέρας, όταν παραδόθηκαν από την πρεσβεία της Λιβύης στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας της ΕΛ.ΑΣ.

19 πιστόλια διαφόρων τύπων και διαμετρήματος

11 περίστροφα

2 υποπολυβόλα με πτυσσόμενο κοντάκι των 9 mm

1.230 σφαίρες ποικίλου διαμετρήματος

8 σιγαστήρες

Γεμιστήρες

15 κιλά εκρηκτικής ύλης semtex σε έξι  συσκευασίες

5 πυροκροτητές

2 χειροβομβίδες

1 ανιχνευτής εκρηκτικών

1 μηχάνημα ελέγχου υποκλοπών.

Το μίνι οπλοστάσιο  βρισκόταν στο κτίριο της πρεσβείας της Λιβύης στο Παλαιό Ψυχικό. Ετσι, οι αξιωματικοί της  Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας που προχωρά στην πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. «Σε πρώτη φάση πρέπει να περιμένουμε τι θα δείξει η βαλλιστική εξέταση», τονίζει αστυνομικός και προσθέτει «τα όπλα εντόπισε ένας υπάλληλος της πρεσβείας. Μάλλον τα είχαν οι πρώην καθεστωτικοί».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook