Tο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης στα πλαίσια των παράλληλων δραστηριοτήτων του, θα παρουσιάσει σε συνεργασία με τη «Θεατρική Ομάδα ΤΕΣΣΕΡΑ» τη θεατρική παράσταση Dance me to the end of Greece #1 …Ξένοι Περιηγητές στην Ελλάδα.

Για μία και μοναδική παράσταση την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 9 μ.μ. στην αίθουσα θεάτρου στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.

 Πρόκειται για την πρώτη σκηνική παρουσίαση περιηγητικών κειμένων που υπογράφουν διάσημοι ταξιδιώτες του 19ου και του 20ου αιώνα, αποτυπώνοντας την εμπειρία τους από την εκ νέου ανακάλυψη της Ελλάδας. Αρχαιολόγοι, τοπογράφοι, συγγραφείς και καλλιτέχνες, καλλιεργημένοι αστοί και αρχαιολάτρες, τυχοδιώκτες νοσταλγοί της κλασικής Αθήνας, οι περιηγητές επιχειρούν τις πρώτες επιστημονικές καταγραφές των αρχαίων μνημείων, εμπνέονται από αυτά ή άλλοτε, όπως ο Έλγιν, συνδέουν το όνομά τους με την καταστροφή τους.

 Αναζητώντας στην Ελλάδα έναν ιδανικό τόπο που γνώριζαν μέσα από τα κείμενα και τα έργα τέχνης, επιδιώκουν ένα βάπτισμα της ευαισθησίας τους στην πατρίδα της μεγαλοφυΐας.

Οι ηθοποιοί της παράστασης συμμετέχουν σε ένα φόρουμ αφήγησης, αναπαράστασης και τραγουδιού μέσα από μελοποιημένα ποιήματα του Βύρωνα και του Σατωβριάνδου, ενώ εμψυχώνουν τις μαρτυρίες πασίγνωστων ταξιδιωτών όπως ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο Γκυστάβ Φλωμπέρ, αλλά και οι νεώτεροι Ζακ Λακαριέρ και Χένρυ Μίλλερ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΚΗΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ            Κυριακή Σπανού

ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ                Απόστολος-Φωκίων Βέττας, 

Ολυμπία Σιδερίδου, Μάρθα Φωκά

ΜΟΥΣΙΚΗ             Κώστας Βόμβολος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  Μανώλης Παπαδάκης

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ   Γιώργος  Ζορμπάς

ΗΘΟΠΟΙΟΙ          Ελένη Ευθυμίου, Φρόσω Ζαγοραίου, Θέμης Μητρόπουλος, Αντώνης Γκρίτσης

ΠΙΑΝΟ  Αιμίλιος Πολίτης

Τιμή εισιτηρίου: 10 € και 6 € (μαθητικό-φοιτητικό)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook