Δύο δημοσιογράφοι από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία σκοτώθηκαν σήμερα στην πόλη Χομς που σφυροκοπείται από το συριακό στρατό και αποτελεί το προπύργιο των αντικαθεστωτικών. Πρόκειται για την Αμερικανίδα Μαρί Κόλβιν που εργαζόταν για τη βρετανική Sunday Times και το γάλλο φωτογράφο Ρεμί Οσλίκ.

Όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters το σπίτι, όπου βρίσκονταν οι δημοσιογράφοι βομβαρδίστηκε και εκείνοι σκοτώθηκαν από ρουκέτα την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν.

Και οι δύο ήταν βετεράνοι πολεμικοί ανταποκριτές που είχαν καλύψει πολέμους και συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.  

Στο μεταξύ, υπολογίζεται ότι πάνω από 7.600 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους πολίτες, έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία, στη διάρκεια της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων από τότε που εκδηλώθηκε η λαϊκή εξέγερση, τον Μάρτιο του 2011, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μεταξύ των θυμάτων είναι 5.542 πολίτες, 1.692 στρατιώτες και μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας και περίπου 400 λιποτάκτες, δήλωσε ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Όπως έγινε γνωστό από ακτιβιστές, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, ο οποίος μάχεται τις δυνάμεις του καθεστώτος, προσπαθεί να εξασφαλίσει τρόφιμα και καταφύγιο για χιλιάδες κατοίκους της συνοικίας Μπάμπα Αμρ, η οποία βομβαρδίζεται ανηλεώς εδώ και τρεις εβδομάδες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook