Μια ακόμα επίθεση, μέσα σε λίγες μέρες, δέχτηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από τον Τύπο της Γερμανίας.

Αυτή τη φορά το περιοδικό Der Spiegel κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι σκέφτεται σαν «ένας άξεστος εκβιαστής» καθώς – όπως λέει – «ο Τσίπρας θέλει να κρατηθεί η χώρα στο ευρώ προκειμένου η Ελλάδα να αποτελέσει ένα συστημικό πρόβλημα για την Ευρώπη».

«Ο ίδιος ισχυρίζεται  ότι είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι θα καταβληθούν τα δισεκατομμύρια από τα πακέτα στήριξης κι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί πως η Ευρώπη – φοβούμενη τον  κίνδυνο μετάδοσης που θα προέλθει από μια ελληνική χρεοκοπία – θα αναβάλει τα χρέη στην Ελλάδα ή ίσως τα διαγράψει» σημειώνεται μεταξύ άλλων στο άρθρο του γερμανικού περιοδικού.

Ο συντάκτης εκτιμά πως ο Αλέξης Τσίπρας «δεν έχει να προσφέρει πρωτοποριακές μεταρρυθμίσεις», ενώ τον χαρακτηρίζει «πεισματάρη, χωρίς πρόταση για έξοδο από τη κρίση».

Παράλληλα, το άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα παραπαίει προς τα Αριστερά λόγω της αυστηρής λιτότητας» κάνει αναφορά και στις δημοσκοπήσεις που παρουσιάζουν άνοδο της Αριστεράς, ενώ τονίζει πως «εάν θεωρητικά ενωθούν  τα κόμματα της Αριστεράς μπορούν  να καταγράψουν στις εκλογές ποσοστό  έως 42,5 %, πράγμα που κάνει δυνατό τον σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς καν την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ».

Τέλος, γίνεται αναφορά και στο ρευστό πολιτικό κλίμα, καθώς και στην πτώση των δύο μεγάλων κομμάτων.

 

topontiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook