Με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων πραγματοποιείται το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος, εν όψει της ψήφισης στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Στις 17:00 είχε προγραμματιστεί και συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

\"\"video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Με εντολή της αστυνομίας έκλεισαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα, το Πανεπιστήμιο και το Μοναστηράκι.

Παράλληλα, περί τις δέκα προληπτικές προσαγωγές, καθώς και δύο συλλήψεις, έγιναν στα Εξάρχεια. Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε όπως δημοσιεύει το protothema.gr, και ένας ανήλικος, ο οποίος κατάφερε να το «σκάσεο», ωστόσο οι αστυνομικοί κράτησαν την τσάντα του, μέσα στην οποία βρέθηκαν βόμβες μολότοφ.

Tο πρωί, άνδρες των ΥΜΕΤ έστησαν κιγκλιδώματα γύρω από τη Βουλή, ενώ τρεις κλούβες βρίσκονται ήδη στη Β. Σοφίας, για το φόβο επεισοδίων.

Σε ανακοίνωσή της, η Συνομοσπονδία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει την κατεδάφιση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου αλλά και του ασφαλιστικού συστήματος με τη διαδικασία του κατεπείγοντος».

Η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει «χαριστική βολή για τους απόμαχους της εργασίας» τα υπό κατάθεση μέτρα στη Βουλή για τις νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

«Οι Έλληνες πολίτες εκβιάζονται και τον εκβιασμό αυτό κανείς δεν μπορεί να τον ανεχθεί. Οι εργαζόμενοι της χώρας μας αρνούνται να αποδεχθούν αυτήν τη βαρβαρότητα των πιο σκληρών νεοφιλελεύθερων μέτρων που επιβάλλονται εκβιαστικά στη χώρα από τους δανειστές της Τρόικα, για αυτό θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τον αγώνα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη για να τεθεί φραγμός στον οδοστρωτήρα ισοπέδωσης της κοινωνίας», επισημαίνει η διοίκηση της Συνομοσπονδίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook