Αγαπημένο θέμα του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι η Ελλάδα, καθώς δεν περνάει μέρα χωρίς να αναφερθεί στη χώρα μας.

Σε συνέντευξή του στο κανάλι ARD, o κ. Σόιμπλε εκφράζει την ελπίδα να μην υπάρξει ξανά κίνδυνος από την Αθήνα για τη σταθερότητα της ευρωζώνης και προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της αυστηρότητας απέναντι στη χώρα μας και της προσπάθειας να πείσει τους Γερμανούς ότι η επιχείρηση διάσωσης της Ελλάδας είναι σκόπιμη και έχει πιθανότητες επιτυχίας.

Χαρακτηριστικές για το κλίμα που επικρατεί κατά της Ελλάδας είναι οι επιθετικές ως και απαξιωτικές για την Ελλάδα ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν.

Ερωτηθείς όπως δημοσιεύει το news247.gr για το αν θυμάται πόσες συνεδριάσεις έχουν γίνει για την Ελλάδα, απάντησε ότι δεν θυμάται ακριβώς.

\”Εδώ και δύο χρόνια ασχολούμαστε τακτικά με το ζήτημα της Ελλάδας. Κάθε τρεις μήνες άλλωστε έπρεπε να ελέγχουμε πώς πήγε η υλοποίηση του πρώτου προγράμματος. Επομένως, είχαμε συχνά συναντήσεις, αλλά και στο μέλλον θα έχουμε μερικές ακόμα\” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι δεν πιστεύει πως το ελληνικό θέμα έχει κλείσει και πρόσθεσε ότι πρώτα θα πρέπει η Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις των μεταρρυθμιστικών μέτρων, που ανέλαβε.

\”Μέχρι την 1η Μαρτίου θέλουμε να δούμε ότι εντάχθηκαν στη νομοθεσία. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την καταβολή της συμφωνηθείσας βοήθειας. Γιατί όλα όσα κάνουμε πρέπει να έχουν το νόημα να οδηγήσουν με το πέρασμα του χρόνου την Ελλάδα σε καλύτερες οικονομικές και δημοσιονομικές εξελίξεις\”.

Ο Γερμανός υπουργός σημείωσε ότι βασικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η είσπραξη ελάχιστων φόρων και ανέφερε το παράδειγμα των πλούσιων Ελλήνων που βγάζουν τα χρήματα έξω από τη χώρα.

Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει και μια αναπτυξιακή στρατηγική για την Ελλάδα.

Σε ερώτηση για το αν χάνει την υπομονή του, με τη χώρα μας ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την ελπίδα ότι οι αρμόδιοι στην Ελλάδα έχουν καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης.

\”Προσπαθώ να μη χάσω την υπομονή μου. Αλλά έχω την εντύπωση ότι οι αρμόδιοι στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός οικονομικών και όσοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση έχουν καταλάβει πράγματι τη σοβαρότητα της κατάστασης\”.

Ξέσπασμα Ρέσλερ κατά της Ελλάδας

Ο πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών FDP, αντικαγκελάριος και υπουργός οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ ζήτησε από την Ελλάδα να εφαρμόσει επιτέλους τις υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις.

\”Δεν θα δεχτούμε άλλους εκβιασμούς\”, δήλωσε ο Ρέσλερ σε πολιτική συγκέντρωση του FDP για την, Καθαρή Τετάρτη, στο Ντιγκόλφινγκ της Κάτω Βαυαρίας και πρόσθεσε: \”Καμία παροχή χωρίς αντιπαροχή – και αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης!\”.

\”Η Ελλάδα επανειλημμένα απλώς μας καθησυχάζει. Ακόμα και μια αναπτυσσόμενη χώρα κάνει περισσότερα\” κατέληξε ο Ρέσλερ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook