Ναπολέων Σαραντίδης Ναπολέων
Σαραντίδης
Δημοσιογράφος

Με έντονη ανησυχία βλέπουν οι κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης του Δήμου Σφακίων, την πορεία του φετινού Χειμώνα η οποία αντικατοπτρίζεται στο νερό του ποταμού που διασχίζει το φαράγγι της Σαμαριάς.

Το χωριό στην έξοδο του φαραγγιού από το οποίο διέρχονται οι χιλιάδες επισκέπτες του φαραγγιού υδρεύεται με σωλήνες από το νερό που διασχίζει το φαράγγι και η ποσότητα των νερών είναι τόσο μικρή που δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για το ενδεχόμενο λειψυδρίας το καλοκαίρι.

Ο χείμαρρος του φαραγγιού τροφοδοτείται κυρίως από το λιώσιμο των χιονιών και από τις βροχές στα ορεινά, αλλά ο φετινός «μαλακός» Χειμώνας έχει περιορίσει δραματικά την ποσότητα των νερών.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο του προέδρου της Αγίας Ρουμέλης Γιάννη Τζατζιμάκη το οποίο ελήφθη πριν από λίγες ώρες και αναρτήθηκε με το εξής σχόλιο:

«Τσεκάρισμα στο νερό ύδρευσης φαράγγι Σαμαριάς.
Λιγοστά τα νερά φέτος.
Το συγκεκριμένο νερό που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι για μήνα Αύγουστο όχι για Μάρτιο.
Εάν δεν κάνει ακόμα λίγο χειμώνα δεν μας βλέπω καλά φέτος.»

Ενδεικτικά να επισημανθεί ότι ακριβώς πριν από 4 χρόνια, στις αρχές Μαρτίου 2019, το Flashnews.gr είχε δημοσιεύσει την προσπάθεια των κατοίκων του χωριού για να επισκευάσουν σπασμένους σωλήνες με κίνδυνο της ζωής τους καθώς το ορμητικό νερό έφτανε μέχρι την μέση τους.

Έστω και αν τότε οι εικόνες είχαν ληφθεί στις «Πόρτες» του φαραγγιού η διαφορά με τις σημερινές είναι εμφανής.

Να δοθεί από τους αρμοδίους μεγαλύτερη σημασία στους κατοίκους και επιχειρηματίες της Αγίας Ρουμέλης, ζητά ο κ. Τζατζιμάκης επισημαίνοντας πως «για να γίνει ένα μικρό έργο στο χωριό πρέπει να περάσει από τα χίλια μύρια κύματα».

(βίντεο Γιάννης Τζατζιμάκης)

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook