Έκκληση απευθύνει ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, για τον περιορισμό των ογκωδών, μπαζών και λοιπών απορριμμάτων που ανεξέλεγκτα και απρόκλητα εναποθέτονται σε όλη την επικράτεια του δήμου.

Εν όψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, με τα μηνύματα να είναι άκρως ενθαρρυντικά και προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ, σε μια συλλογική προσπάθεια!

• Καθήκον ΟΛΩΝ μας , η εξάλειψη της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων και επικαλουμεθα την ευαισθητοποίηση δημοτών και επιχειρήσεων, που θα στοχεύουν σε έναν δήμο ΚΑΘΑΡΟ, περιβαλλοντικά αναβαθμισμένο.
• Η δημοτική αρχή στα πλαίσια του σχεδιασμού της, για την πρόληψη – μείωση αποβλήτων και γενικότερα, έχει πάρει μια σειρά μέτρων για τη διαχείριση των αποβλήτων, με την αύξηση του στόλου των οχημάτων, πρόσληψη προσωπικού, αγορά κάδων, ανάθεση έργου σε ιδιώτη εργολάβο κ.α., με τα μέσα που διαθέτει.
• Οι δημότες παρακαλούνται να τοποθετούν τα σκουπίδια εντός των κάδων ( πράσινους, μπλε, κίτρινους) και να μην εγκαταλείπουν ογκώδη αντικείμενα και κλαδέματα στους δρόμους και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους.
• Επικοινωνούμε στο τηλέφωνο 28253- 40321,336 ( ώρες γραφείου) , προκειμένου να συνεννοηθούμε σχετικά με τη διαχείριση ή την απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων καθώς και για τις περαιτέρω οδηγίες διευκόλυνσης του έργου της αποκομιδής.
• Σε περίπτωση που τα απορρίμματα ( ογκώδη) βρίσκονται σε ιδιωτική έκταση, καλείται ο ιδιοκτήτης να τα απομακρύνει και σε μη συμμόρφωσή του, συλλέγονται από τον δήμο και απαιτείται ανάλογη αποζημίωση από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου μια υποχρεώνει αυτόν να καταβάλει υπέρ του δήμου και το προβλεπόμενο ειδικό τέλος αποκομιδής.

Καταλήγοντας, ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήλωσε ότι: « Για τους λόγους αυτούς ζητάμε την περαιτέρω ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των δημοτών, ώστε να βοηθηθεί αποτελεσματικά η υπηρεσία καθαριότητας και ενημερώνουμε ότι ο δήμος μας θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προχωρήσει στην εφαρμογή δυσάρεστων μέτρων και επιβολή κυρώσεων για τους παραβάτες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!!!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook