Μια παράξενη υπόθεση παράνομου εμπορίου άγριου ζώου στην Ελλάδα εξετάζουν τις τελευταίες ημέρες το αστυνομικό τμήμα Σπάτων και η Περιφέρεια Παλλήνης, μετά την καταγγελία του ιδρυτή του Αττικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ, για την λευκή τίγρη μόλις 4 μηνών που βρέθηκε πεταμένη στα σκουπίδια του πάρκου.

Το ζώο έχει έρθει με παράνομο τρόπο στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς του πάρκου είναι ανάπηρο από την μέση και κάτω.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο ιδρυτής του Αττικού Πάρκου την λευκή τίγρη εντόπισαν το πρωί της περασμένης Τρίτης 28 Φεβρουαρίου τα άτομα της καθαριότητας του Δήμου.

Λευκή τίγρης βρέθηκε παρατημένη στα σκουπίδια του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

leyki_tigris__1_

«Οι άνθρωποι της καθαριότητας βρήκαν την περασμένη Τρίτη το πρωί ένα εγκαταλελειμμένο άσπρο τιγράκι κάτω από τα σκουπίδια του πάρκου. Μας ειδοποίησαν και πήγαμε και το πήραμε. Το ζώο δεν είναι καθόλου καλά στην υγεία του. Αμέσως ενημερώσαμε την αστυνομία, το δασαρχείο, την Περιφέρεια Παλλήνης και κανένας μέχρι τώρα δεν γνωρίζει ούτε από πού προέρχεται, ούτε και πώς βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο. Το ζώο δυστυχώς είναι ανάπηρο, είναι μωρό περίπου 3 με 4 μηνών, θηλυκό. Το έχουμε κάνει ακτίνες και είναι χάλια η κατάστασή του» ανέφερε ο ιδρυτής του Αττικού Πάρκου.

leyki_tigris__2_

Στη συνέχεια, υποστήριξε πως ο ιδιοκτήτης του ζώου πρέπει να το εγκατέλειψε την Δευτέρα το απόγευμα στο συγκεκριμένο σημείο… «Βρέθηκε στο χώρο όπου εναποθέτουμε τα σκουπίδια έξω από το πάρκο. Πρέπει να το αφήσανε την περασμένη Δευτέρα, ίσως το μεσημέρι με απόγευμα που υπήρχε ακόμα κίνηση. Από τις κάμερες που ελέγξαμε τη νύχτα δεν φαίνεται να πέρασε και να σταμάτησε κάποιος στο σημείο, αλλά και ο σεκιούριτι δεν είδε κάποια περίεργη κίνηση».

leyki_tigris__3_

Για τον ιδρυτή του πάρκου το ζώο έχει βρεθεί με παράνομο τρόπο στην Ελλάδα, καθώς μετά από δική του έρευνα στο διαδίκτυο υπάρχουν site που πωλούν λευκές τίγρεις: «Αυτός που πήρε με τον όποιο παράνομο τρόπο το ζώο και το έφερε στην Ελλάδα, άγνωστο πως, δεν ήξερε να το μεγαλώσει. Η κακή κατάσταση του προέρχεται κυρίως από κακή διατροφή, δεν έχει πάρει σωστές βιταμίνες, γάλα, δεν έχει πάρει ήλιο. Στο ένα του πόδι φαίνεται πως προσπάθησαν να του κάνουν μια πρόχειρη εγχείρηση όμως το βασικό πρόβλημα είναι πως από την μέση και κάτω το ζώο είναι ανάπηρο».

«Στις ακτινογραφίες που του κάναμε, διαπιστώσαμε πως μέρος από τα κόκαλα του ζώου δεν φαίνονται, είναι ανύπαρκτα. Γενικά το ζώο είναι χάλια και δεν γνωρίζουμε πόσο θα ζήσει. Θεωρώ πως κάποιος ή κάποια αυτό το ζώο το αγόρασε μωρό. Πρέπει να είναι θύμα παράνομης αγοράς άγριων ζώων, η οποία φυσικά και υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Επειδή είναι λευκό εικάζω πως ίσως αγοράστηκε από κάποιο τσίρκο δεν ξέρω και δεν μπορούμε να καταλάβουμε την προέλευση του. Το σίγουρο είναι πως δεν αγοράστηκε στην Ελλάδα, αλλά ήρθε από το εξωτερικό. Αυτός που το έφερε απ έξω πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να σκέφτηκε. Δεν μιλάμε για μια λευκή όμορφη γατούλα, αλλά για μια λευκή τίγρη, η οποία φτάνει να ζυγίζει πάνω από 180 κιλά και σε μήκος τα δυο μέτρα» συμπλήρωσε ο Λεσουέρ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook