Αν ρωτήσεις τον κομμωτή σου τι μπορείς να κάνεις για τα λιπαρά σου μαλλιά, η απάντηση που θα πάρεις είναι να απλώσεις μια γενναιόδωρη ποσότητα gel κι έπειτα να πιάσεις ένα σφιχτό ponytail με λαστιχάκι. Πέραν όμως του αυτονόητου, υπάρχουν τρεις τουλάχιστον άλλες λύσεις με θεαματικά αποτελέσματα, τις οποίες δεν θα σου αποκαλύψει ποτέ κανείς hair stylist! Απλώς κάνε κλικ στα επόμενα βήματα.

Τα οφέλη της… αφέλειας!

Μπορεί να καμουφλάρουν ένα φαρδύ μέτωπο και να κολακεύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου, ωστόσο οι αφέλειες αντενδείκνυνται για λιπαρά μαλλιά. Και αυτό γιατί οι τρίχες απορροφούν λιπαρότητα και από το μέτωπο.
Τι να κάνεις: Πιάσε τις αφέλειες και κρέπαρέ τις με μια χτένα. Ψέκασε τοπικά λακ, στριφογύρισε την τούφα και στερέωσε με τσιμπιδάκια.

\"http://www.tlife.gr/files/Image/BEAUTY/2010/HOW%20TO%20HAIR/LIPARA%20MALLIA/resized/2_530_530.jpg\"Band hair days!

Floral ή μονόχρωμες, από σατέν ή μετάξι οι κορδέλες για τα μαλλιά είναι οι πιο safe και stylish επιλογή για εκείνες τις μέρες που τα μαλλιά σου είναι πολύ λιπαρά. Μια βόλτα στα Accessorize αρκεί για να βρεις το αγαπημένο σου αξεσουάρ για την άνοιξη.

Τι να κάνεις: χτένισε τα μαλλιά σου και ψέκασε με λακ κατά μήκος. Το οινόπνευμα που περιέχει στη σύνθεσή του θα απορροφήσει μέρος της λιπαρότητας. Έπειτα, βάλε την κορδέλα και φρόντισε να ξεκινάει εκεί περίπου που αρχίζει και η γραμμή των μαλλιών σου.

\"http://www.tlife.gr/files/Image/BEAUTY/2010/DEN%20PROLAVAINO/resized/klorane_530_530.jpg\"Xρησιμοποίησε ξηρό σαμπουάν!

Κι όμως, τα λιπαρά μαλλιά είναι πιο εύπλαστα καθώς σε αντίθεση με τα λεία δεν γλιστρούν. Άπλωσε ελάχιστο ξηρό σαμπουάν στη ρίζα των μαλλιών σου όπως αυτό το Klorane και χτένισε με μια χοντρή βούρτσα για να αφαιρέσεις τα υπολείμματα. Έπειτα, κρέπαρε με μια βούρτσα γύρισε τα μαλλιά σου ανάποδα, ψέκασε με λακ και τίναξε απότομα.
Εναλλακτικά, αν δεν έχεις στη διάθεσή σου ένα τέτοιο προϊόν χρησιμοποίησε ταλκ, αλλά μόνο αν έχεις ανοιχτόχρωμα μαλλιά. Σε αντίθετη περίπτωση, το σκούρο χρώμα θα κάνει έντονη αντίθεση.

Παίξε με το στιλ σου

Αν τα μαλλιά σου είναι πολύ ίσια, με ένα ψαλίδι δημιούργησε ένα sexy wavy look. Βρέξε τα μαλλιά σου ελάχιστα ώστε να τα προστατεύσεις από την υψηλή θερμοκρασία, χώρισε τα μαλλιά σου σε 3-5 τούφες ανάλογα με την πυκνότητά τους και τύλιξε κάθε μια γύρω από το ειδικό εργαλείο. Για ένα πιο φυσικό και αέρινο αποτέλεσμα όταν ολοκληρώσεις αραίωσε τις μπούκλες με τα δάχτυλα.

(Tlife)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook