Μυρτώ Πιπεράκη Μυρτώ
Πιπεράκη

Ένοχος κρίθηκε την Τετάρτη 8 Μαρτίου ένας 26χρονος που χτύπησε την εν διαστάσει σύζυγο του σε κεντρικό δρόμο των Χανίων και τράπηκε σε φυγή με το μωρό τους το περασμένο Σάββατο.

Το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Χανίων επέβαλε στον 26χρονο ποινή φυλάκισης πέντε ετών και δύο μηνών χωρίς αναστολή.

Το απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας εκτυλίχθηκε το περασμένο Σάββατο σε κεντρική συνοικία των Χανίων όταν ο 26χρονος πήγε στο σπίτι που διέμενε η εν διαστάσει 23χρονη σύζυγος του για να δει το παιδί τους. Λίγες μέρες νωρίτερα η 23χρονη είχε πάρει τη δύσκολη απόφαση να ζητήσει διαζύγιο καθώς ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας και συχνών απειλών από τον σύζυγο της. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr η 23χρονη είχε προχωρήσει σε καταγγελίες στο παρελθόν σε βάρος του συζύγου της για ενδοοικογενειακή βία.

Ωστόσο η επίσκεψη οδήγησε σε ένα επικό καυγά στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι με τον 26χρονο να χτυπά την 23χρονη κρατώντας το μωρό τους στην αγκαλιά τους. Μάλιστα όταν προσπάθησε να πλησιάσει η γιαγιά της 23χρονης για να τη βοηθήσει ο 26χρονος την έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί και εκείνη.

Γείτονες ακούγοντας τις φωνές σε βοήθεια της 23χρονης αλλά και τις απειλές που εξαπέλυσε ο 26χρονος κάλεσαν την αστυνομία. Ο 26χρονος τότε τράπηκε σε φυγή παίρνοντας μαζί του και το 14μηνών βρέφος τους. Η 23χρονη και η γιαγιά της μετέβη στο νοσοκομείο Χανίων όπου και κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του 26χρονου.

Ωστόσο ο 26χρονος δεν σταμάτησε εκεί! Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr ενώ η 23χρονη βρισκόταν στο νοσοκομείο Χανίων ο εν διαστάσει σύζυγος της, την καλούσε στο τηλέφωνο και την απειλούσε. Τότε η 23χρονη αποφάσισε να προχωρήσει και σε δεύτερη μήνυση σε βάρος του.

Οι αρχές κατόρθωσαν να εντοπίσουν τον 26χρονο και να τον συλλάβουν την Δευτέρα ενώ το14μηνών βρέφος είχε επιστρέψει στην αγκαλιά της μητέρας του από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ο 26χρονος οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών των Χανίων με βαρύτατες κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία, απειλές αλλά και για χρήση ναρκωτικών ουσιών με το δικαστήριο να επιβάλλει στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης πέντε ετών και δυο μηνών χωρίς αναστέλλουσα ισχύ.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr η δικηγόρος της 23χρονης Μαρία Νταντινάκη « η πελάτης μου είναι πολύ ευχαριστημένη μετά την απονομή της δικαιοσύνης. Η γυναίκα αυτή είναι πάρα πολύ ταλαιπωρημένη και έχει βιώσει τραγικές στιγμές και μεγάλη κακοποίηση. Πλέον με την απόφαση αυτή νιώθει δικαιωμένη, προστατευμένη και ασφαλής. Το γεγονός ότι το δικαστήριο δεν έδωσε την δυνατότητα για αναστολή δείχνει ότι το δικαστήριο ήθελε να την προστατεύσει. Μάλιστα παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό μια αυστηροποίηση στις ποινές που επιβάλλονται για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook