Απεργούν σήμερα, Πέμπτη, οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στη μείωση κατά 17% του ωρομισθίου αποζημίωσης των εφημεριών, όπως προβλέπεται στο νέο Μνημόνιο. Οι γιατροί καταγγέλλουν διαλυτικές για το ΕΣΥ και την περίθαλψη των πολιτών ρυθμίσεις.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι μονάδες Πρόνοιας.

Συγκέντρωση των γιατρών στο υπουργείο Υγείας στις 11:00· συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη στις 12:30 στο Θεαγένειο Νοσοκομείο.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, η σχετική διάταξη προστέθηκε αιφνιδιαστικά το μεσημέρι της Τρίτης από τον υπουργό Υγείας στο νομοσχέδιο που βρίσκεται προς συζήτηση στη Βουλή.

Προσθέτει ότι επιλέχθηκε η «διαχρονική περικοπή, φροντίζοντας με την αλλαγή συντελεστή να παγιώσουν πως οι εφημερίες θα μένουν πάντοτε κατά 17% φτηνότερες, ώστε να προκύψει περικοπή του συνολικού κονδυλίου εφημεριών κατά 50 εκατ. ευρώ».

Οι γιατροί κάνουν λόγο για «διαλυτικές για το ΕΣΥ και την περίθαλψη των πολιτών ρυθμίσεις, με στόχο την περικοπή δαπανών Υγείας που επιβάλλεται από τη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών στο νέο μνημόνιο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook