Τα μέλη του κουαρτέτου είναι οι Γιάννης Μαγειρόπουλος-βιολί, Γεώργιος Χλιαβώρας-βιολί, Στέφανος Συμεωνίδης-βιόλα και Κωστής Σπυριδάκης-τσέλο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φλεβάρη το «Νέο Κρητικό Κουαρτέτο» απέσπασε μια σημαντική διάκριση συμμετέχοντας σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, τιμώντας την Κρήτη και την Ελλάδα, μέσω του προγράμματος «MERITA» το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η συμμετοχή των κρητικών μουσικών στον διαγωνισμό ήταν η μοναδική που υποβλήθηκε από την Ελλάδα ανάμεσα σε συνολικά 61 συμμετοχές από 27 Ευρωπαϊκές χώρες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Δεμερτζής η διάκριση των μουσικών της Κρήτης στην 16η θέση, είχε ιδιαίτερη αξία καθώς υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός από τα σχήματα που συμμετείχαν .

Ο Δήμαρχος συνεχάρη για την διάκριση τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου και τους μουσικούς του Κουαρτέτου τονίζοντας ότι « τέτοιες διακρίσεις μας γεμίζουν με υπερηφάνεια αλλά και με την υποχρέωση να συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει . Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού αποτελεί απόδειξη της σημαντικής και συστηματικής δουλειάς που γίνεται στο Ωδείο στην Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου και»

Πλέον οι μουσικοί του Νέου Κρητικού Κουαρτέτου θα έχουν την ευκαιρία για :
Ανάπτυξη καινοτόμων έργων
Συμμετοχή σε τουλάχιστον 3 αμειβόμενες παραστάσεις στην Ευρώπη
Να γίνουν μέρος μιας διεθνούς κυκλοφορίας
Να λαμβάνουν μέρος σε καλλιτεχνικές κατοικίες σε ιστορικά σπίτια
Συμμετέχουν σε δίκτυο με 17 διεθνή πολιτιστικά ιδρύματα
Να παρουσιάσουν το καινοτόμο έργο διαδικτυακά με διεθνείς διοργανωτές συναυλιών
Να επιλεγούν για να πραγματοποιήσουν συναυλίες εκτός ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ελβετία, την Κίνα και τις ΗΠΑ
Να αποκτήσουν πρόσβαση σε διαδικτυακές εκπαιδεύσεις

Το «Νέο Κρητικό Κουαρτέτο» του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗΚΕΗ, δημιουργήθηκε το 2018 από νέους Μουσικούς της Κρήτης οι οποίοι συμμετέχουν στην Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης υπό την καθοδήγηση και την διδασκαλία του διακεκριμένου βιολονίστα Γεωργίου Δεμερτζή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook