Φωτό αρχείου

Το κατώφλι του εισαγγελέα Χανίων πέρασε νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης ο 52χρονος που συνελήφθη χθες το μεσημέρι την στιγμή που πουλούσε προθήκες που περιείχαν, σύμφωνα με ισχυρισμούς του, λείψανα Αγίων.

Με εντολή του εισαγγελέα ο 52χρονος αφέθηκε ελεύθερος ενώ θα συνεχιστεί η προανακριτική διαδικασία και ο 52χρονος θα οδηγηθεί εκ νέου στον εισαγγελέα το επόμενο διάστημα για να του ασκηθούν διώξεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο 52χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης μετά από συνάντηση που είχε κανονίσει με αστυνομικό ο οποίος παρίστανε τον υποψήφιο αγοραστή.

Όταν ο 52χρονος παρέδωσε στον αστυνομικό επτά προθήκες και θήκες οι οποίες περιείχαν συνολικά 17 οστά, τα οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ήταν λείψανα Αγίων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο αστυνομικός προχώρησε στην σύλληψη του. Κατά την συναλλαγή ο αστυνομικός που παρίστανε τον υποψήφιο αγοραστή είχε δώσει στον 52χρονο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Μετά την σύλληψη του οι αρχές πραγματοποιήσαν έρευνα στο σπίτι του φερόμενου ως δράστης όπου εντόπισαν 19 προθήκες που περιείχαν λείψανα, οστά, μέρη οστών, εικόνες Αγίων, ιερατικά κοσμήματα, σταυρό και φιαλίδια με υγρό. Παράλληλα βρέθηκε ένα πιστόλι, δύο γεμιστήρες και 207 φυσίγγια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook