eurokinissi/Λεωνίδας Τζεκας

Οργισμένη εμφανίστηκε η 19χρονη Βασιλική, η φοιτήτρια Φυσιοθεραπείας που ταξίδευε μαζί με το αγόρι της στο Intercity 62, την επιβατική αμαξοστοιχία που ενεπλάκη στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη λέγοντας, μεταξύ άλλων, «ντρέπομαι που είμαι ζωντανή» και «ζητάω συγγνώμη που επέζησα».

Η Βασιλική βρισκόταν στο βαγόνι-εστιατόριο, το δεύτερο, δηλαδή, βαγόνι του τρένου το οποίο ήταν γεμάτο νέους ανθρώπους την ώρα της σύγκρουσης και γλίτωσε όταν μαζί με το αγόρι της βρήκαν μια τρύπα στο έδαφος και βγήκε από αυτή.

«Ανεβαίναμε από Θήβα προς Θεσσαλονίκη. Ήμασταν στο εστιατόριο όταν έγινε μια έκρηξη και ένα μπαμ. Εγώ κοιτούσα προς την Αθήνα. Ό,τι υπήρχε ερχόταν πάνω μας, έπεσε άλλο ένα βαγόνι πάνω μας, οι λαμαρίνες ήρθαν όλες πάνω μας, βγήκαμε από μια τρύπα στο έδαφος» περιέγραψε αρχικά τι συνέβη τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων.

«Τι να πω για τα παιδιά που ήταν μέσα. Ντρέπομαι και ζητάω συγγνώμη που επέζησα» συνέχισε εμφανώς οργισμένη η νεαρή κοπέλα μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Είμαι τυχερή που ζω σε αυτή τη χώρα, ντρέπομαι που ζω σε αυτή τη χώρα, κανείς να μη βγει και κανείς να μη μιλήσει. Καμία συγγνώμη δεν θα τα αλλάξεια αυτά, όλοι θα είμαστε δολοφόνοι αν δεν αλλάξουν όλα αυτά» συνέχισε στο ξέσπασμά της η 19χρονη.

Όπως εξομολογήθηκε «οχτώ ημέρες δεν έχω κοιμηθέι, εκείνοι όλοι πως μπορούν και κοιμούνται; Πετάνε τριαντάφυλλα στα τρένα λες και είμαστε στα μπουζούκια. Οχτώ ημέρες είμαι ζωντανή-νεκρή».

«Όλοι φταίμε, από τον πρώτο έως τον τελευταίο και δεν βγαίνει κανείς να πει τίποτα. Οι άνθρωποι αυτοί πώς θα γυρίσουν πίσω, οι οικογένειες αυτές πώς θα συνέλθουν;» κατέληξε στο ξέσπασμά της η 19χρονη Βασιλική που επέζησε από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook