Την αντίθεση του στην προτεινόμενη ρύθμιση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον τίτλο ‘’Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων εξέφρασε μέσα από μια ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ και δικηγόρος Χανίων Ευτύχης Μαυρογένης.

Στην ανακοίνωση αυτή ισχυρίζεται ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιχειρείται έλεγχος σε όλο το υδάτινο δυναμικό της χώρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του:

Ένα αγαθό, το νερό, σε κίνδυνο;

Μια πολύ αρνητική εξέλιξη σχεδιάζεται με μια προτεινόμενη ρύθμιση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον αθώο τίτλο ‘’Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων’’.

Με το εν λόγω νομοσχέδιο επιχειρείται να αποψιλωθεί παντελώς η Γενική Γραμματεία Υδάτων και να ελεγχθεί όλο το Υδάτινο δυναμικό της χωρίς από μια ενιαία αρχή. Αυτό υποκρύπτει ιδιωτικοποίηση, γεγονός το οποίο ως μοναδικό φυσικό αγαθό, το νερό, απαγορεύεται να τεθεί στο ζύγι του κέρδους.

Το σύνολο των Αυτοδιοικητικών μελών και στελεχών αντιστέκεται σφόδρα σε αυτήν την κατεύθυνση και κατά τούτο, αθροίζομε την φωνή μας με όλη την αυτοδιοίκηση της χώρας. Με εισήγησή μου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους Πλατανιά υιοθετήθηκε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο διαμαρτυρόμαστε για αυτήν την αρνητική εξέλιξη, ζητώντας να ανακληθεί και να αποσυρθεί το εν λόγω νομοσχέδιο.

Ας σκύψουν σε όλες τις ΔΕΥΑ να τις στηρίξουν, που το ενεργειακό κόστος κατατρώει τις σάρκες μας με τρόπο οδυνηρό. Δεν υφίσταται πεδίο ρύθμισης, ούτως ώστε να υπάρχει η αναγκαιότητα ενιαίας ρυθμιστικής αρχής νερού. Δεν υπάρχουν περιθώρια άκριτων συνενώσεων ΔΕΥΑ, ούτε ιδιωτικοποίηση του νερού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook