Πανηγυρίζουν οι γείτονες μας με τις νέες προκλητικές δηλώσεις  του προέδρου του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Αυστρίας Christoph Leitl , που προτείνει \”η Ελλάδα να πουλήσει μερικά απο τα απομακρυσμένα ακατοίκητα νησιά της στην Τουρκία!\”

Πρόκειται για συνέντευξη του κ.Leitl στο εβδομαδιαίο Αυστριακό περιοδικό Profil όπου υπο τον τίτλο \”Η Τουρκία θα ενδιαφερόταν\”, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Αυστρίας επαναλαμβάνει τις θέσεις που είχε διατυπώσει την περασμένη εβδομάδα, περί πώλησης ακατοίκητων ελληνικών νησιών, με την επιπλέον πρόταση, αγοραστής να είναι το Τουρκικό κράτος !!!.

Συγκεκριμένα ο κ. Leitl εξηγεί πως η πρότασή του για πώληση ελληνικών νησιών θα έχει συμβολική σημασία:

“Πρόκειται για το συμβολισμό: ότι δηλαδή ένα κράτος που χρειάζεται επειγόντως βοήθεια, είναι πρόθυμο να παραχωρήσει ένα μέρος της κυριαρχίας του” δηλώνει και δείχνει την Τουρκία ως πιθανο αγοραστή: “Το τουρκικό κράτος φυσικά. Για αυτό μίλησα για ακατοίκητα, απομακρυσμένα νησιά”.

Στις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου αν αυτές τις δηλώσεις τις λέει στα σοβαρά ο Λάιτλ τόνισε πως γνωρίζει καλά το τι δηλώνει και συνέχισε : “Μακροπρόθεσμα βλέπω μια πολύ σημαντική σύγκλιση ανάμεσα στην Ε.Ε. –άρα την Ελλάδα- και την Τουρκία. Με μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να λυθεί και το Κυπριακό. Η παραίτηση από μέρος της κυριαρχίας θα ήταν ένα δείγμα ευγνωμοσύνης για τη βοήθεια”.

\"\"

Κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του Christoph Leitl, η υπουργός οικονομικών της Αυστρίας κ. Φέκτερ απάντησε ως: «δεν θα ήθελα να σχολιάσω μια τόσο προκλητική δήλωση, λαμβάνοντας υπόψη τις προστριβές στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις».

Φυσικά και οι δηλώσεις αυτές του γραφικού πλέον προέδρου του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου, έτυχαν ευρείας προβολής απο τα ΜΜΕ στην Τουρκία.

Η τουρκική εφημερίδα Zaman έχει τίτλο « για περίεργη πρόταση από την Αυστρία-προτείνει στην Ελλάδα να πουλήσει νησιά στην Τουρκία».

« Αυτή η πρόταση τρέλανε τους γείτονες» είναι ο τίτλος της ιστοσελίδας της τουρκικής Vatan που κάνει εκτενή αναφορά στις δηλώσεις του Αυστριακού.

Δείτε εδώ την συνέντευξη του Αυστριακού

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook