Τα πτώματα αρκετών θυμάτων, ίσως τεσσάρων, του ναυαγίου του Costa Concordia, βρέθηκαν χθες μέσα σε μια βυθισμένη πλευρά του κρουαζιερόπλοιου, ανακοίνωσε ιταλίδα εκπρόσωπος.

\”Πτώματα εντοπίστηκαν, πρέπει να είναι τέσσερα.  Οι επιχειρήσεις ανάσυρσης είναι σε εξέλιξη\”, δήλωσε η Φραντσέσκα Μαφίνι, η εκπρόσωπος του Φράνκο Γκαμπριέλι, του αρμόδιου επίτροπου της κυβέρνησης για τη διαχείριση της καταστροφής αυτής από το νησί Τζίλιο, όπου το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia ναυάγησε στις 13 Ιανουαρίου. \”Τα πτώματα είναι σε αποσύνθεση ύστερα από τόσο καιρό μέσα στη θάλασσα. Είναι δύσκολο να πούμε ακριβώς πόσα βρέθηκαν\”, διευκρίνισε πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, υπό τον επίτροπο Γκαμπριέλι, η οποία διαχειρίζεται διάφορες πλευρές της καταστροφής αυτής αναφέρει σε ανακοίνωση ότι τα πτώματα βρέθηκαν στο εσωτερικό της γέφυρας Νο 4 ύστερα από μαρτυρίες διασωθέντων που είχαν επισημάνει τα πιθανά σημεία στα οποία μπορεί να βρεθούν θύματα.

\”Οι επιχειρήσεις θα είναι μακρές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν\”, ανέφερε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας. Στις 13 Ιανουαρίου το κρουαζιερόπλοιο στο οποίο επέβαιναν 4.229 άνθρωποι, από τους οποίους 3.200 τουρίστες 60 διαφορετικών εθνικοτήτων και 1.000 μέλη πληρώματος, προσέκρουσε σε ύφαλο κοντά στο νησάκι Τζίλιο στο αρχιπέλαγος της Τοσκάνης. Ο απολογισμός του ναυαγίου είναι 17 νεκροί και 15 αγνοούμενοι, εκτός των πτωμάτων που εντοπίστηκαν χθες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook