Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης ένας 39χρονος ο οποίος φέρεται να εξαπάτησε και να εκμεταλλεύτηκε έναν 48χρονο ο οποίος βρισκόταν σε οικονομική ανάγκη.

Ο Γολγοθάς για τον 48χρονο ξεκίνησε, σύμφωνα με καταγγελία που έκανε ο ίδιος στις αρχές, όταν βρισκόταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και αναγκάστηκε να δανειστεί χρήματα από τον 39χρονο με αρκετά υψηλό επιτόκιο δανεισμού.

Ο καιρός περνούσε και έφτανε η ώρα της αποπληρωμής! Ο 39χρονος, σύμφωνα με την καταγγελία, απαιτούσε να εισπράξει τα χρήματα που του χρωστούσε ο 48χρονος και μάλιστα αρκετές φορές απειλούσε το θύμα ότι κινδυνεύει η ζωή και η σωματική του ακεραιότητα και ότι θα χρησιμοποιούσε βία σε περίπτωση που δεν του πλήρωνε το χρέος του.

Μετά την καταγγελία του 48χρονου στις αρχές οργανώθηκε αστυνομική επιχείρησης από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηράκλειου, οι οποίοι κατάφεραν να τον εντοπίσουν την στιγμή που λάμβανε χρηματικό ποσό των 800 ευρώ ως μέρος οφειλής δανείου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μικροποσότητα κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 2.515 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, 2 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 2 συσκευασίες καρτών κινητής τηλεφωνίας.

Ο 39χρονος συνελήφθη για τα αδικήματα της εκβίασης και της τοκογλυφίας ενώ σε βάρος του αλλοδαπού εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα . Επιπλέον, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook