Στα πλαίσια της σημερινής 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, εντάσσεται και η κατάληψη του κτιρίου του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο. Η κατάληψη έλαβε χώρα από νωρίς το πρωί της Πέμπτης και θα λήξει αργά το απόγευμα, μετά την απόφαση που έλαβαν οι εργαζόμενοι την Τετάρτη στην έκτακτη Γενική τους Συνέλευση.

Στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου βρέθηκαν, μέρος των εργαζομένων μιας και οι υπόλοιποι συνάδελφοι τους θα πρέπει να λειτουργήσουν ως προσωπικό ασφαλείας στο εσωτερικό, αλλά και ενεργοί πολίτες της πόλης για να στηρίξουν την κινητοποίηση.

Δίνοντας πληροφορίες στο radiolasithi.gr η πρόεδρος του σωματείου κ. Αθουσάκη Σοφία, ανέφερε ότι πλήττονται τα οικονομικά τους δικαιώματα αλλά πάνω απ\’ όλα τα εργασιακά τους μιας και το τελευταίο διάστημα λαμβάνουν άσχημα μηνύματα από το Υπουργείο Εργασίας.

Για την εξέλιξη αυτή είχαν ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή της απόφασης και ο διοικητής της ΔΥΠΕ αλλά και ο διοικητής του Θεραπευτηρίου.

Πάντως, το επόμενο διάστημα θα αποφασίσουν με νεότερα δεδομένα αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και με ποιο τρόπο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook