Λύσεις στα προβλήματα τους ζήτησαν από το Δήμο Φαιστού μαθητές Λυκείων και ΕΠΑΛ που πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη στο κτίριο του Δήμου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, δέχτηκε τους μαθητές στο Δημαρχείο, ζητώντας τους η κινητοποίηση τους να μην επηρεάσει την ομαλή λειτουργία του Δήμου, κάτι στο οποίο συμφώνησαν οι μαθητές.

Ταυτόχρονα, ο κ. Φασομυτάκης ζήτησε αντιπροσωπεία των μαθητών να εισέλθει στο Δήμο προκειμένου να πραγματοποιήσουν σύσκεψη για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Στη σύσκεψη, οι μαθητές τόνισαν την αναγκαιότητα αλλαγών στην πολιτική σκηνή της χώρας υποστηρίζοντας πως το Μνημόνιο 2 αποτελεί την «ταφόπλακα» των ονείρων τους.

Οι μαθητές παράλληλα ζήτησαν να υπάρξει πρόσθετη μέριμνα για την Παιδεία, αλλά και υποστήριξη από τους καθηγητές τους, διότι «όλοι πρέπει να φωνάξουν για μια καλύτερη Ελλάδα κι ένα καλύτερο μέλλον».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Φασομυτάκης από την πλευρά του τόνισε πως ο Δήμος βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των μαθητών και κάνει μια ιδιαίτερα δυναμική προσπάθεια για την Παιδεία γενικότερα στο Δήμο.

Ο αντιδήμαρχος έκανε σαφές παράλληλα στους μαθητές πως τα οικονομικά ζητήματα που τίθενται είναι πάρα πολλά, ενώ υποστήριξε πως για μία ακόμα φορά θα έρθει σε επαφή με τους διευθυντές των σχολείων προκειμένου να βρεθεί μια κοινή γραμμή.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Φασομυτάκης τόνισε πως ο αγώνας των μαθητών είναι υποχρεωτικό να γίνεται στο πλαίσιο της νομιμότητας και των δικαιωμάτων που έχουν, χωρίς να ξεπερνούν τα όρια, διευκρινίζοντας πως οι κινητοποιήσεις δεν μπορούν να έχουν καμία βάση εκτός του συγκεκριμένου πλαισίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook