Οι δυο δράστες, ο 62χρονος και ο 46χρονος που συνελήφθησαν καθώς πωλούσαν «αέρα» για μεταχειρισμένα αγροτικά αυτοκίνητα, είχαν στήσει καλά τον ιστό της απάτης τους με αποτέλεσμα να έχουν πέσει στα δίχτυα τους το τελευταίο χρονικό διάστημα 6 πολίτες από την Κίσαμο, έχοντας αποσπάσει 10.240 ευρώ.

Όμως το κόλπο τους έμελλε να έχει άδοξο τέλος όταν έφτασαν οι πρώτες πληροφορίες στο Αστυνομικό τμήμα Κισάμου που με μεθοδευμένες κινήσεις εξιχνίασε άμεσα την υπόθεση.

Δράστες της απάτης ήταν ένας Κισαμίτης (ο 62χρονος) και ένας Έλληνας που είχε γεννηθεί στην Αμερική αλλά διέμενε στη Γερμανία (ο 46χρονος).

Αυτοί οι δυο το τελευταίο χρονικό διάστημα έμεναν μαζί στην Κίσαμο. Ο Κισαμίτης που είχε ως ντόπιος τις γνωριμίες του με τους αγρότες της περιοχής, παρουσίαζε τον 46χρονο σαν άνθρωπο με δήθεν άκρες και επαφές που μπορούσε να φέρει από τη Γερμανία στην Ελλάδα, ακριβά μοντέλα μεταχειρισμένων αγροτικών αυτοκινήτων σε πολύ χαμηλές τιμές. Έλεγαν στα υποψήφια θύματά τους ότι τα αγροτικά αυτά ήταν σε πολύ χαμηλές τιμές γιατί προέρχονταν για παράδειγμα από πλειστηριασμούς ή ήταν κατασχεμένα.

Μάλιστα, για να τους πείσουν ότι τα αυτοκίνητα ήταν «καθαρά» από κάθε νομικό βάρος, τους έδειχναν υποτιθέμενα εκδοθέντα βουλεύματα από την Εισαγγελία Ηρακλείου και δικαστικές αποφάσεις άρσης κατάσχεσης οχημάτων με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας. Όπως αποδείχτηκε από την έρευνα των αστυνομικών αρχών της Κισάμου, οι αποφάσεις αυτές δεν είχαν εκδοθεί ποτέ αλλά ήταν πλαστογραφημένες. Όμως, τα θύματα δεν μπορούσαν να το γνωρίζουν αυτό ούτε είχαν την πείρα να διακρίνουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στα παρουσιαζόμενα δήθεν βουλεύματα.

Με δεδομένες τις πολύ συμφέρουσες τιμές που παρουσίαζαν για ακριβά μοντέλα, ειδικά σε μια περίοδο που η αγορά του αυτοκινήτου εμφανίζει αλματώδη αύξηση των τιμών, οι αγρότες πείθονταν να αγοράσουν αγροτικό αυτοκίνητο και τους έδιναν προκαταβολές. Ενδεικτικά κάποια από τα αγροτικά που τους έδειχναν παρουσιάζονται στις ακόλουθες φωτογραφίες.

Η υπόθεση αυτή συνέβαινε τους τελευταίους περίπου 3 μήνες. Όλο αυτό το διάστημα που οι άνθρωποι δεν έπαιρναν στα χέρια τους τα αγροτικά τους, οι δράστες τους έλεγαν τη μια ότι είχε απεργία, την άλλη ότι είχε προκύψει πρόβλημα με την νταλίκα που τα μετέφερε και ένα σωρό δικαιολογίες με τις οποίες κέρδιζαν χρόνο.

Όταν λοιπόν οι δράστες είπαν σε ένα υποψήφιο θύμα να τους δώσει προκαταβολή γιατί το αυτοκίνητο που είχε παραγγείλει είχε δήθεν έρθει στο Τελωνείο Ηρακλείου, ο άνθρωπος αφού συνεννοήθηκε με την αστυνομία πήγε στο ραντεβού και έδωσε στους δράστες το ποσό των 500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Οι αστυνομικές αρχές οι οποίες συνέλαβαν και τους δυο δράστες, βρήκαν μετά από έρευνα στο σπίτι τους και άλλες πλαστογραφημένες δικαστικές αποφάσεις, ενώ όπως προέκυψε σε βάρος του 46χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 25ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Πρωτοδικείου Αθηνών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, κακουργηματικού χαρακτήρα.

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook