Παρουσία αντιπροσωπείας ομάδας της Αριστεράς του Ευρωκοινοβουλίου στα θεωρεία της Βουλής, ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για να καταγγείλει ότι η συμφωνία για το δημόσιο χρέος θα αποδειχθεί ολοκαύτωμα για τον λαό.

«Έχετε πανηγυρίσει τόσες φορές γιατί σώσατε τη χώρα, που θυμίζετε την παροιμία με το λύκο και τα πρόβατα» είπε απευθυνόμενος στα υπουργικά έδρανα και σχολίασε ότι «είναι οξύμωρο να μιλάνε κάποιοι για σωτηρία της χώρας, όταν δεν θα μπορεί να επιβιώσει εδώ, κανείς πολίτης που δεν έχει καταφέρει να είναι στη μειοψηφία εκείνων που επιχαίρουν για τη συμφωνία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ιστορική τη συμφωνία, αλλά μόνο για τις τράπεζες και τις αγορές και επικαλέστηκε δημοσιεύματα και αναλύσεις στον ευρωπαϊκό Τύπο που αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα έχασε την κυριαρχία της», ότι είναι πλέον μία χώρα «καταδικασμένη να ζει από τους χορηγούς της» και «η πρώτη αποικία της Ευρωζώνης».

Αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα και εκτιμήσεις για την ανάγκη και νέου πακέτου διάσωσης και τον υπαρκτό κίνδυνο της χρεοκοπίας.

«Ήδη ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού βρίσκεται σήμερα στο περιθώριο και στερείται ακόμη και βασικών αγαθών» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτήθηκε ποιος είναι τελικά εκείνος που σπρώχνει τη χώρα στην έξοδο από το ευρώ. «Είναι μήπως η κακιά αριστερά, που μας λέγατε προδότες και ότι θέλουμε την καταστροφή, παρά τις ρεαλιστικές προτάσεις που σας καταθέταμε; Ετοιμάζετε μια χώρα που απομακρύνεται από την Ευρωζώνη και πάει προς την Αφρική».

Κατηγόρησε επίσης τον Ευάγγελο Βενιζέλο για «ελεεινολογία» απέναντι στην ίδια Δημοκρατία, σχολιάζοντας δήλωση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία είναι μειονέκτημα η εξουθενωτική πολυφωνία.

Αναφέρθηκε τέλος και στο θέμα των μικροομολογιούχων, λέγοντας ότι η κυβέρνηση τους αφήνει απροστάτευτους την ίδια ώρα που αφήνει τους ποντικούς να βγάζουν έξω εκατομμύρια και τους τοκογλύφους να κερδοσκοπούν.

Σχολιάζοντας τηλεοπτική συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών για τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμα: «Σας άκουσα να λέτε: ζητούσαμε αυτό που οι εταίροι μας ήταν έτοιμοι να αποδεχθούν και να ακούσουν. Αυτό, όμως, είναι μια απροκάλυπτη παραδοχή που έκανε άλλος αντιπρόεδρος όταν έλεγε ότι τις κόκκινες γραμμές τις βάζουν οι πιστωτές».

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook