Μία διένεξη για τις θέσεις στάθμευσης των αυτοκινήτων έχει ξεσπάσει στο νότιο Μπρίστολ της Βρετανίας.

Συγκεκριμένα, οι ντόπιοι έχοντας απηυδήσει σχετικά με το δυσεύρετο πλέον πάρκινγκ στην πόλη τους, ζητούν από τους οδηγούς των άλλων πόλεων, μέσω ευγενικών σημειωμάτων, να μην παρκάρουν στον δρόμο, μπροστά από τις οικίες τους.

Η απογοήτευση για τους χώρους στάθμευσης στην πόλη Bedminster «σιγοβράζει» εδώ και καιρό, με τους κατοίκους να δυσανασχετούν ολοένα και περισσότερο με τους οδηγούς που σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους στην περιοχή που δεν κατοικούν.

Τα ευγενικά σημειώματα προς τους μη μόνιμους κατοίκους τοποθετήθηκαν σε πολλά παρμπρίζ.

Ένα σημείωμα έγραφε: «Αγαπητέ οδηγέ, οι κάτοικοι της British Road έχουν παρατηρήσει ότι παρκάρεις σε αυτόν τον δρόμο τακτικά, αλλά δεν μένεις σε αυτόν τον δρόμο. Παρακαλούμε να προσέχετε τους κατοίκους που επιθυμούν να σταθμεύσουν κοντά στα δικά τους ακίνητα. Σας ζητάμε με σεβασμό να σταθμεύσετε το όχημά σας στο δρόμο που μένετε στο μέλλον».

Την ίδια στιγμή, κάτοικος της περιοχής θέλοντας να αποκλείσει τον εαυτό του από τις ολοένα και αυξανόμενες «παρατηρήσεις» των συμπολιτών του, κόλλησε το εξής σημείωμα στο παράθυρό του:

«Για τη δική σας πληροφόρηση: Δεν αφήνουμε εμείς τις σημειώσεις στα αυτοκίνητα!».

Η διαμάχη αναμένεται να ενταθεί καθώς από την περίοδο της πανδημίας, λόγω της τηλεργασίας, τα οχήματα που σταθμεύουν στην περιοχή είναι περισσότερα.

Τη στιγμή που είναι κοινώς αποδεκτό πως ο αριθμός των αυτοκινήτων αποτελεί πρόβλημα, οι δημοσιογράφοι της Dailymail μιλώντας με ορισμένους κατοίκους διαπίστωσαν ότι κάποιοι από αυτούς δηλώνουν «ντροπιασμένοι» από τα σημειώματα, κάνοντας λόγο για «εμφύλιο» που έχει ξεσπάσει στη γειτονιά.

«Ο δρόμος ήταν χωματερή κατά τη διάρκεια του Covid. Συνεχίζει ακόμη να είναι άσχημα» δήλωσε κάτοικος.

«Πρέπει να παρκάρω και σε άλλο δρόμο γιατί η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Παρόλο που δεν μπορώ να παρκάρω εδώ, δεν νομίζω ότι το σημείωμα είναι πρέπον» δήλωσε άλλος κάτοικος.

«Ντρέπομαι για τις σημειώσεις για να είμαι ειλικρινής, είναι λίγο γελοίο. Ναι, το παρκάρισμα εδώ είναι δύσκολο, αλλά αυτό συμβαίνει όταν ζεις κοντά στην πόλη. Εάν ζεις κοντά σε μια πόλη, φυσικά, αυτό θα συμβεί» εξηγεί ένας άλλος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook