Στα βίντεο απεικονίζεται καρέ-καρέ η ομάδα ατόμων να εισβάλει στο εστιατόριo και λίγα λεπτά αργότερα να βγαίνει μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη έξω από αυτό. Στα βίντεο καταγράφεται η ένταση που επικρατεί με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 να δέχεται σπρωξιές, προτού κάποιοι ξεκινήσουν να τον ξυλοκοπούν.

Κάποιοι μάλιστα από τους παρευρισκόμενους τραβούν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ οι όσοι βρίσκονται εκείνη την ώρα στο εστιατόριο παρατηρούν τρομαγμένοι τα όσα εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια τους.

Υπενθυμίζεται ότι για το συμβάν -το οποίο καταδικάστηκε από ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο- έχει συλληφθεί ήδη ένας 17χρονος αναρχικός ο οποίος οδηγήθηκε στο εισαγγελέα, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί όλα τα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση.

Καρέ-καρέ η επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια
Στο πρώτο και το δεύτερο βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το iefimerida.gr διακρίνεται μια ομάδα ατόμων να εισβάλει μέσα στο εστιατόριο στην περιοχή των Εξαρχείων. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο Γιάνης Βαρουφάκης ακούγοντας να φωνάζουν για εκείνον ότι «ψήφισε μνημόνια», σηκώνεται από την θέση του και πηγαίνει προς το μέρος τους προκειμένου να συζητήσει μαζί τους. Ωστόσο, όπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο η κατάσταση ξεφεύγει με τους παρευρισκόμενους που ολοένα και πληθαίνουν να οδηγούν δια της βίας και με σπρωξιές τον Γιάνη Βαρουφάκη έξω από το εστιατόριο.

Στη συνέχεια επικρατεί ένταση μεταξύ των μελών της ομάδας που εισέβαλε στο εστιατόριο, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να παρακολουθεί και να προσπαθεί να ηρεμήσει το κλίμα. Κάποια στιγμή κάποιος από τους συμμετέχοντας σπρώχνει τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 στη συνέχεια ξεκινούν να τον ξυλοκοπούν με αποτέλεσμα να μεταφέρεται στον «Ευαγγελισμό» με σπασμένη μύτη προκειμένου να λάβει τις πρώτες βοήθειες.

H στιγμή που ξεκινά ο ξυλοδαρμός:

Στο τρίτο και τελευταίο βίντεο ακούγεται μέλος της ομάδας νεαρών να βρίζει: «Κοινοβουλευτικά σκουπίδια. Άντε γ@@@ μαλ@@@, θα έρθουμε και σπίτι σου».

Η τελευταία ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη για τον ξυλοδαρμό του
Στην τελευταία του ανάρτηση για τον ξυλοδαρμό του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τονίζει μεταξύ άλλων πως αναρρώνει, ενώ ζητεί ο τραυματισμός του να εξιχνιαστεί από τη Δικαιοσύνη.

Αναλυτικότερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης έγραψε στο Twitter: «Τώρα θρηνούμε τους 57 νεκρούς των Τεμπών. Η νεολαία είναι στους δρόμους για να φέρει ένα καλύτερο αύριο στη χώρα. Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω. Ο τραυματισμός μου να εξιχνιαστεί από την Δικαιοσύνη. Έως τότε, η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook